gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как да използваме хартията за печене

Как да използваме хартията за печене

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
931831k
Как да използваме хартията за печене
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
170.00 лв.
Виж ››

Едно от най-важните и практични неща, което е препоръчително да имате винаги под ръка в кухнята си, е пергаментовата хартия. Незалепващата хартия за печене има тънко силиконово покритие, за да предотврати залепването на печивата ви по тавите на фурната и формите за кекс, без да се налага да мажете с масло или олио.

Обикновено е топлоустойчива до 220°C (200°C с вентилатор). Можете да я използвате при температура над тази, но има тенденция да покафенее по краищата. Ако често се разочаровате от това, че сладкишите ви са залепнали при печенето по тавата или от това, че са се разчупили, когато се опитвате да ги извадите от тавата, е добре да започнете да ползвате пергаментовата хартия.

Можете да ползвате хартията за печене в кухнята за:

Печене на бисквити и кифлички

Поставянето на тесто за бисквити, кифлички и други подобни върху тава, застлана с пергаментова хартия, гарантира, че крайният ви продукт няма да залепне. Няма нужда да използвате спрей за готвене и да добавяте допълнителна мазнина, а вашите тави ще се почистват много по-лесно, тъй като можете просто да изхвърлите хартията след като се изпекат домашните бисквити. Много пекари използват и обичат силиконови подложки за печене, но пергаментовата хартия е за предпочитане.

Торти

Тортите се приготвят с хартия за печене

За да накарате вкусните домашни торти да ви се вадят лесно от формата всеки път, просто очертайте контура на формата за торта върху пергаментова хартия и я изрежете. Постелете дъното на формата с хартия за печене и след това намажете с мазнина и брашно или намажете със спрей за печене. Тортата ви гарантирано ще излезе цяла.

За браунита, барове и бързи хлябове

Квадратните или правоъгълни дълбоки тави винаги се застилат с хартия за печене по следния начин: измерете хартията за печене по ширината на тавата, след което се уверете, че е достатъчно дълга, за да постелите цялото дъно на тавата, също така трябва да предвидите и няколко сантиметра за покриване на страните ѝ.

Когато сте готови да извадите изпеченото си кулинарно изкушение от тавата, просто използвайте стърчащия пергамент като дръжки, за да го вдигнете направо от тавата. За браунита и барове е най-добре да ги оставите да изстинат напълно, преди да ги извадите от тавата.

Важно е да знаете, че восъчната хартия не е същата като пергаментовата хартия. Восъчната хартия всъщност ще изгори във фурната, така че не бъркайте двете.

Потърсете пергаментова хартия в местния магазин за хранителни стоки, по-често до алуминиевото фолио. Едно руло ще ви стигне за около месец, при често приготвяне на печива. В магазините за консумативи за печене също ще намерите пергаментова хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest