Кратко ръководство за приготвяне на перфектната салата
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateA Quick Guide to Making the Perfect Salad
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кратко ръководство за приготвяне на перфектната салата

Кратко ръководство за приготвяне на перфектната салата

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Готвач
43273
перфектна салата
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Салатите не трябва да са скучни! Последните кулинарни експерименти в ресторантите показват, че салатите могат да бъдат интересни, вкусни и здравословни, когато правилните съставки са съчетани заедно. Салатите, приготвени у дома, могат да бъдат също толкова апетитни, ако следвате няколко съвета и балансирате всичко - от текстури до цветове. В следващите редове вижте някои съвети за приготвяне на перфектната салата:

Смесете вкусовете

Салатите не трябва да са безвкусни. Смесете сладки, кисели, пикантни и солени съставки заедно, за да постигнете сливане на вкусовете – така че независимо дали става дума за парченца портокал между солени ядки или листа от маруля с дресинг на лимонова основа, експериментирайте малко, за да видите каква комбинация и баланс от вкусове работят за вас.

Включете разнообразие от текстури

От меки ронливи сирена до хрупкави семена от чиа и препечени ядки; от айсберг до спанак; от чери домати до смокини, смесица от текстури определено добавя нотка екзотичност към вашата салата. Използвайте микс от меки и хрупкави храни за максимално въздействие.

Направете дресинга правилно

ръководство за перфектна салата

Хубавият дресинг може да направи вашата салата неустоима. Разберете кой ви подхожда най-добре. Изберете смес от масла, солен и сладък вкус, оцет и пипер. Можете дори да направите умами вкусове - чесън, мисо и какво ли още не. Не се страхувайте да експериментирате.

Направете я визуално привлекателна

Опитайте и включете различни цветове във вашата салата – червено като чери домати, чушки, ягоди и грейпфрут; сини и лилави нюанси като боровинки, къпини, грозде и лилаво зеле; зелени като маруля, спанак, броколи и краставици; жълти като чушки, манго и нахут; и малко бяло със селекция от сирене или тофу.

Вижте и някои идеи за приготвяне на Салати с Киноа, Салати с Авокадо и Салати с Царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest