Розова вода, канела и мед за отслабване
Ružina vodica, cimet i med za mršavljenje
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Розова вода, канела и мед за отслабване

Розова вода, канела и мед за отслабване

Розова вода, канела и мед за отслабване
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

За всеки, който е пробвал различни методи за отслабване, е ясно, че здравословното хранене и редовната физическа активност са най-добрите помощници в борбата с наднорменото тегло.

Бързото сваляне на излишните мазнини обаче е задача, която изисква участието на определени съставки, които действат върху метаболизма и топят мазнините.

Една от горещите тенденции е съчетанието на мед и канела в ежедневната диета. Тази комбинация може да се добави към зърнени храни или към чая. Ако той се прави с розова вода, ефектът е още по-силен.

Да видим как действат тези 3 съставки - розова вода, канела и мед за отслабване, по отделно.

Мед

Всеки е наясно със здравословните свойства на меда. Той се използва като антимикробен агент локално. Може да предотврати бактериални инфекции и е ефикасен при лечение на рани. Използва се при изгаряния и кашлица.

Както медът има лечебен ефект при разстроен стомах. Той са естествен подсладител и се използва вместо захарта. Освен че осигурява нужната сладост, той помага за храносмилането.

Канела

Розова вода, канела и мед за отслабване

Ароматна, мека и приятна подправка, канелата е използвана в редица случаи, включително при балсамиране. Тя има антимикробно и антипаразитно действие и затова се използва и с лечебна цел.

С канела може да се регулира кръвната захар. Тя понижава апетита към някои храни. Действа подобно на инсулин в организма. Съдържа антиоксиданти и подпомага заздравяването на раните, понижава нивата на холестерола в кръвта. Подобрявайки метаболизма, тя спомага за намаляване на теглото. Според някои твърдения тази ароматна подправка пренасочва мазнините от корема към други области в тялото.

Розова вода

Розовата вода се използва предимно в грижата за красотата, но с това далече не свършват нейните полезни свойства. Тя има благотворен ефект върху стомаха и подпомага отслабването. Пиенето на розова вода половин час преди хранене подобрява храносмилането и засилва метаболизма. Тази практика сутрин и вечер прочиства организма и действа като идеален детокс. Има и противовъзпалително действие.

Ако се съчетаят възможностите на трите съставки, се получава идеално средство за прочистване на тялото и изхвърляне на всички излишни натрупвания под формата на мазнини.

Може да се подготви напитка от розова вода и канела в съотношение чаша вода към 2 чаени лъжички канела. Напитката се подслажда с лъжичка мед.

Тъй като розовата вода има слабително действие, необходима и консултация с лекар, преди да се предприеме нейната употреба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest