Създадоха идеалното меню
Napravljen je savršen meni
Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Създадоха идеалното меню

Създадоха идеалното меню

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Създадоха идеалното меню
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
Виж ››

Американски диетолози твърдят, че от това какво ядем, зависи не само здравето ни, но и външността ни. Те сътвориха идеалното меню. Според специалистите закуската е необходима, за да ни спаси от стрес.

Хората, които закусват, страдат по-рядко от стрес. А и сутрешният прием на храна помага на мозъка да обработва по-бързо информацията и покачва работоспособността с 30%.

Идеалното време за закуска е веднага след ставане, но не и преди сутрешната гимнастика. Според диетолозите идеалната закуска е овесената каша. Тя е наситена с витамини от групата В, които отговарят за нервната система, с витамин Е, който забавя процесите на стареене, и с влакнини, които изхвърлят шлаките.

Откажете се от корнфлейкса или поне от този, който съдържа захар или шоколад.

Менюто за обяд включва супа

Обядът също е задължителен, както закуската не трябва да се пропуска. Ако пропуснете обяда, ще се натъпчете на вечеря.

Не изтощавайте организма си с големи интервали между храненията, защото каквото и да хапнете, тялото ви веднага ще го превръща в запаси за гладни времена.

Обядът се консумира пет часа преди вечерята и задължително започва със супа. Тя създава усещане за ситост и след нея не сте чак толкова гладни. Откажете се от десерта на обяд. Това не само ще ви дари с някой и друг излишен грам, но и ще предизвика желание за следобедна дрямка.

Вечерята също е задължителна, тъй като иначе на организма ви ще му е трудно да заспи. А ако това все пак се случи, ще сънувате кошмари. Според диетолозите между вечерята и закуската трябва да има интервал не по-малък от 10 часа. От вас зависи кога ставате и съответно – кога ще вечеряте.

На вечеря хапнете само сурови или варени зеленчуци или ако не издържате без месо, добавете ги като гарнитура към него. Месото може да замените и с риба.

Най-добрата вечеря според специалистите, е пуйката. Тя съдържа триптофан, който помага на организма да се справи с негативните последици от стреса и го приготвя за по-бързо заспиване.

Пуешко - идеалното меню

Зеленчуците на вечеря трябва да са три пъти повече от месото или рибата. Забравете за мазните ястия на вечеря, защото те водят само до разстройства на съня.

Злоупотребата с мазни храни преди лягане променя вътрешния физиологичен часовник на организма, който регулира процесите на съня и бодърстването и управляват глада.

Според последните изследвания най-дълго време отделят на храната французите – за тях това е ритуал. Те се хранят общо по два часа на денонощие, а и нищо чудно, като се има предвид уникалните френски вкусотии.

След тях се нареждат новозеландците и японците. Най-бързо се хранят британците, които отделят за тази процедура не повече от половин час на денонощие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest