gotvach.bg»Статии»Диети»Хранене на кръвна група 0

Хранене на кръвна група 0

Хранене на кръвна група 0
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Ако се чудите дали храненето ви трябва да бъде съобразено с вашата кръвна група и менюто ви да бъде една идея по-здравословно, то отговорът на тези въпроси е да. В тази статия, ще поговорим за това с какво човек трябва да се храни, ако е с кръвна група 0.

Според лекаря Питър Д'Адамо, храните, които ние ядем, си взаимодействат по химичен начин с нашата кръвна група.

Ако се храним според нашата кръвна група, нашето тяло много по-лесно и пълноценно ще усвоява храната. Това ще помогне също по естествен начин да регулираме килограмите. Освен всичко това, ако се храним според това каква е нашата кръвна група, ще имаме много повече енергия и ще намалим значително рисковете от заболявания.

1. Хранене за 0 кръвна група

Протеини за кръвна група 0

Още от древни времена, хората, които са с кръвна група 0, са определяни като така наречение "естествени хищници", които са много склонни да изпадат в гневни изблици по-често. Също така хората с тази кръвна група са доста по-агресивни и импулсивни от останалите. Тези факти обаче не са научно доказани.

Импулсивността във взимането на решения от тези, носещи кръвна група 0, може да повлияе и на техния избор на храна. А това, от своя страна, води до напълняване, разболяване от диабет, поява на язви, инсулинова резистентност, както и до появата на проблеми с щитовидната жлеза.

Хората с кръвна група 0 имат редица положителни качества, някои от които са сила, снажна фигура и много остър и бистър ум;

1. Животински протеини

Диета за на кръвна група 0

За тази кръвна група са от жизнена важност физическите натоварвания и набавянето на протеин с животински произход. Организмът на хората с тази кръвна група може много по-лесно да смила и разгражда месото, защото в техните стомаси има много по-голямо съдържание на стомашна киселина. Представителите на тази кръвна група трябва да хапват месо, което не е тлъсто, и няма никакви примеси и химикали в него, може да се консумира птиче месо и риба. Хапването на тези храни, които съдържат висококачествен протеин, помага на тялото да функционира нормално и без много стрес;

2. Зеленчуци за кръвна група 0

Както вече казахме, хората, които имат тази кръвна група, трябва да консумират повече животински протеини и в умерена доза зеленчуци. Не е необходимо обаче да се изключат напълно зеленчуците от менюто. Зеленчуците, които трябва да влизат в менюто на хора с кръвна група 0, са:

Хранене на кръвна група 0

- спанак;

- маруля;

- броколи.

В тези зеленчуци има високо съдържание на витамин К, който помага за нормалното кръвосъсирване. Хората, които са с тази кръвна група, са по-склонни към проблеми със съсирването на кръвта и затова трябва да хапват храни, които помагат за подобряването на тази функция.

Освен гореизброените зеленчуци хората с тази кръвна група, могат да хапват и: ряпа, праз, сладки картофи, чесън, лук, хрян, чушки, тиква, пъщарнак, магданоз, праз и артишок;

2.1. Забранени зеленчуци за кръвна група 0

Зеленчуците, които не трябва да бъдат консумирани са ферментирали маслини, гъби Шейтаке и кълнове люцерна.

Поради това, че всички с кръвна група 0 са по-предразположени към артрит, те не трябва да консумират също и патладжан и картофи и царевица;

Хранене на кръвна група 0

3. Позволени плодове за кръвна група 0

За да може една диета да бъде добре балансирата и да е наситена с протеини, трябва да се добавят и някои плодове. От много голямо значение е при тази кръвна група да има баланс на киселинността в стомашно-чревния тракт, защото, както казахме и по-горе, когато киселинността е завишена, това може да доведе до образуване на язви.

Затова хората кръвна група 0 трябва да консумират плодове, които са с алкална природа, а такива са горските плодове, смокините, сините сливи и изсушените сливи.

3.1. Забранени плодове за кръвна група 0

Както и сред зеленчуците, така и сред плодовете има такива, които не трябва да бъдат консумирани от хора с кръвна група 0. Някои плодове могат да увеличат киселинността в стомаха. Такива са портокали, ягоди, мандарини, къпини, кокосови орехи и пъпеши. Всички останали плодове, които не са изброени в тази графа, са позволени за консумация.

4. Млечни продукти

Всички с кръвна група 0 трябва да внимават с консумацията на млечни продукти и трябва да я сведат до минимум. Яйцата трябва да бъдат намалени, а в най-добрият случай спрени напълно. Млечните продукти, които са позволени за консумация, са соево мляко, сирене фета, моцарела, соево сирене и масло;

Хранене на кръвна група 0

5. Други полезни храни за хора с кръвна група 0

- орехи;

- маслини;

- ръжен хляб

- ориз;

- масло от рапица;

- сусамово масло;

- зехтин;

- ленено масло;

6. Храни, чиято консумация трябва да се избягва

- Пшенични продукти - трябва да се сведат до минимум или да се изключат напълно от менюто зърнени храни, хляб, бобови растения, боб. Един от факторите за намален метаболизъм при хора с кръвна група 0 е съдържанието на глутен в тези храни. Това пречи на добрата ефективност на инсулина и съответно метаболизмът се забавя;

- Кашуто, фъстъци, шамфъстъци, маковото семе, маслото от памуковото семе също са забранени за консумация.

7. Противопоказания на диета за кръвната група 0

Както може би сами разбрахте, диетата, която споделихме с вас, е базирана единствено на кръвната група. Затова, ако случайно имате някакво хронично заболяване като например диабет, диетата може да не е същата, която ви е препоръчана. Тогава гореспоменатата диета не се препоръчва, освен ако не е консултирана с лекар.

Диета според кръвната група не е препоръчителна и при хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, хора, имащи високо кръвно налягане или висок холестерол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest