gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи гарнитури за ципура

Подходящи гарнитури за ципура

гарнитури за ципура
Снимка: Диана Костова
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Рибата е един от най-ценните хранителни продукти, заради своите незаменими ползи за здравето. Едни от най-важните благоприятни свойства на рибата е, че тя е източник на протеини, омега-3 мастни киселини, аминокиселини, минерали, витамини, микро и макроелементи.

Консумацията на риба е важен елемент от здравословното и балансирано меню. Една от най-полезните видове риба е ципурата. Нейните хранителни и вкусови качества я нареждат на почетно място в света на кулинарията и я превръщат в акцент на не малко вкусни рецепти. Ципурата е вид средиземноморска риба, която притежава фин и насищащ вкус. Ето с каква гарнитура можете да съчетаете ципурата:

Гарнитура от картофи

Картофите са традиционна компания на почти всяка риба. Вкусът на тези зеленчуци се съчетава страхотно с финия вкус на рибата. Ципурата не прави изключение от правилото, като дори тя основно се гарнира с картофена гарнитура.

Гарнитурата от картофи може да бъде приготвена по няколко начина. Един от най-разпространените видове е картофеното пюре, което може да бъде поднесено с оцет. Друг известен метод за приготвяне на картофена гарнитура са печените картофи на фурна, поднесени със зехтин и копър. Картофената гарнитура може да бъде още съставена от пържени картофи, варени картофи или сотирани картофи.

картофите са подходящи за ципура

Гарнитура от ориз

Оризът страхотно се съчетава с вкуса на ципурата. Гарнитурата от задушен ориз ще си партнира перфектно с насищащата риба. Оризът може да бъде всякакъв – бял, черен или кафяв в зависимост от вашите предпочитания.

Гарнитура от зеленчуци

Ципурата много добре се допълва със свежа гарнитура от салата. Можете да експериментирате с различни зеленчуци, като най-добрите обаче са зелената салата, зелето, киселите краставички, гъбите и грахът.

Чудесно предложение е да направите гарнитура от задушени гъби или гъби в оцет, зелена салата с дресинг, грах с масло и кисели краставички. Други също толкова добри предложения са киселото зеле с червен пипер, зрял фасул с доматено пюре, пюре от спанак, спанак с ориз или туршия.

След като знаете с каква гарнитура да поднесете ципурата, вижте и някои идеи за приготвянето на самата риба:

- печена ципура;

- ципура на скара;

- ципура на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest