gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тънкости при приготвяне на паниран кашкавал

Тънкости при приготвяне на паниран кашкавал

перфектен паниран кашкавал
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
122.00 лв.
Виж ››

Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане.

За да не се разпадне кашкавалът, докато го панирате, можете да го сложите във фризера за 15 минути, но трябва да следите да не замръзне. По този начин няма опасност кашкавалът да се разтопи, когато го панирате.

Освен фризера, двойната панировка също помага за това кашкавалът да не се разтече, когато го панирате. Ако не желаете да чакате замразяването на кашкавала във фризера, можете просто да го намокрите със студена вода, за да може брашното да полепне по него. След това кашкавалът се овалва в брашно, яйце, отново в брашно, пак яйце и накрая в галета. Така няма опасност кашкавалът да се разтече по време на паниране.

Кашкавалът трябва да се пържи в добре сгорещено олио, което е солидно количество. Достатъчни са по няколко минути от двете страни.

Ако искате панираният кашкавал да не се разтопи, олиото трябва да е много добре загрято, но не прекалено, все пак искате златиста, а не прегоряла коричка.

След като изпържите кашкавала, е добре да го оставите да се отцеди върху кухненска хартия от излишната мазнина.

кашкавал пане

По същия начин можете да панирате кашкавал и с друг вид брашно или протеин, ако искате по-здравословен вариант на това вкусно ястие.

Кашкавалът пане може да бъде направен и във фурна, като се спазва същата последователност на овалване в продуктите.

След като си направите вкусен кашкавал пане, поднесете го с чаша изстудено питие по избор - вино, ракия, бира или каквото пожелаете.

Насладете се на перфектния кашкавал, който сами сте си приготвили. Не забравяйте да отцедите кашкавала от мазнината, за да имате наистина добър резултат.

Вижте и някои вкусни предложения за:

- кашкавалени хапки;

- панирани сиренца;

- кашкавал на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest