gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Модерните чайове за отслабване

Модерните чайове за отслабване

Модерните чайове за отслабване
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Пиенето на чай е свързано с много ползи за здравето, в това число предпазването на клетките от увреждания и намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Ефикасните чайове за отслабване са тези, които съдържат високи дози антиоксиданти и още няколко ключови елемента.

Много проучвания са довели до извода, че чаят може да подобри процеса на загубата на тегло и да помогне в борбата с коремните мазнини.

Известно е, че някои видове чай са по-ефективни от други в постигането на тази цел. От години знаем, че полезен за отслабване е зеленият чай, на пазара е пълно с билкови миксове, които обещават скоростно вталяване.

За модерните чайове за отслабване се смятат тези, които са носители на някои нови тенденции в борбата с излишните килограми. Ето някои от тях.

Чай Оолонг

Чайове за отслабване

Този традиционен китайски чай се описва като с плодов, ароматен, с уникален вкус. Оолонг чаят помага за подобряване на загубата на тегло чрез по-високото изгаряне на мазнините и ускоряването на метаболизма.

Опитно е доказано, че пиенето всеки ден на чай Оолонг в продължение на 6 седмици помага за намаляване на телесните мазнини и на теглото. Това е защото този чай подобрява метаболизма в тялото. В сравнение с водата, чаят Оолонг увеличава разхода на енергия с 2.9 %, което е еквивалентно на изгарянето на 281 калории на ден.

Бял чай

Белият чай се откроява сред другите видове, защото е минимално преработен и събран, докато суровината е все още млада. Той има различен вкус от другите видове чай. Вкусовите му качества са на фин, деликатен и леко сладък продукт.

Модерни чайове

Наред с подобряването на оралното здраве и убиването на раковите клетки, белият чай помага и за загуба на тегло и телесни мазнини Той има сравними със зеления чай количества катехини, което подпомага вталяването.

Освен това екстрактът от бял чай увеличава разграждането на мастните клетки, като същевременно предотвратява образуването на нови.

Билков чай с микс от билки

Билковите чайове включват запарването на билки, подправки и плодове в гореща вода.

Те се различават от традиционните чайове, защото обикновено не съдържат кофеин и не се правят от листата на Camellia sinensis.

Въпреки че съставките и формулировките на билкови чайове могат да варират значително, някои изследвания са доказали, че билковите чайове са ефикасни в борбата за намаляване на теглото и загуба на мазнини и нормализиране на хормоналните нива.

Модерните чайове за отслабване

Чаят Ройбос е от типа билкови чайове, който увеличава метаболизма на мазнините и спомага за блокирането на образуването на мастни клетки.

Замяната на висококалорични напитки като сок или сода с чай може да помогне за намаляване на общия калориен прием и да доведе до загуба на тегло.

Редица изследвания показват, че някои видове чай могат да помогнат за увеличаване на загубата на тегло, като блокират образуването на мастни клетки.

Освен това много видове чай са особено полезни с високи дози съединения като флавони и катехини, които могат да помогнат за отслабване.

Съчетана със здравословна диета и редовно упражнение, чашата с чай всеки ден може да помогне за увеличаване загубата на тегло и да премахне вредните коремни мазнини.

Вижте още вкусни чайове за бързо отслабване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest