Ползи от пиенето на чай от малинови листа
Koristi od konzumiranja čaja od listova maline
Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Чай можем да си направим от всевъзможни лековити билки и полезни растения, както и микс от някои от тях. Чаят от листа на малини не е толкова популярен, колкото други видове чай, но ползите от него са значителни. Листата на храстчето притежават прекрасни свойства с благотворно влияние върху здравето.

За тези, които не са опитвали такъв чай, следващата информация може да бъде интересна и полезна.

Чаят от малинови листа облекчава менструални болки

Чаят от малинови листа е полезен, защото подобрява състоянието при предменструалния синдром. Той действа отпускащо върху мускулатурата и тушира стреса върху нервната система, намалявайки спазмите и възпалението в тъканите.

Чаят от малинови листа намалява възпаленията

Богатството от полифеноли в листата на малините е чудесно средство за борба с възпаленията заради антиоксидантните им свойства. Те облекчават болките и намаляват възможността за възникване на възпалителен процес. Чаят предпазва клетките от уврежданията под влиянието на свободните радикали. Чаят намалява и риска от развитие на диабет тип 2 и Алцхаймер, както и на сърдечни заболявания.

Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Чаят от листа на малина подпомага храносмилането

Противовъзпалителните свойства на маят от малинови листа успокоява спазмите в стомаха, облекчава запека. Той стимулира свиването на гладката мускулатура и подобрява движението на чревния пасаж.

Чаят от малинови листа стимулира имунитета

Този чай съдържа много витамин С. Той е антиоксидант със силно действие и поддържа имунната система. Под негово въздействие клетките се регенерират и делят правилно, образуват се нови бели кръвни клетки и така имунната система се поддържа силна.

Ползи за кожата от малиновия чай

Заради антиоксидантите в състава на чаят от малинови листа, той забавя стареенето на кожата. Наличието на витамин Е участва в премахването на свободните радикали и синтезирането на колаген в кожата.

Този чай предпазва кожата и от вредните UV лъчи. Благодарение на елаговата киселина кожата остава млада и здрава дори под въздействието на слънцето. Чаят е подходящ дори за жени с чувствителна кожа, тъй като премахва зачервяванията и раздразненията от излагането на слънце.

Изсветлява и тена на кожата при употреба.

Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Отслабване с чай от малинови листа

В чая от листа на малини има съвсем малко калории. В замяна на това има много антиоксиданти с противовъзпалителни свойства, които топят излишните мазнини. Манганът в състава засилва метаболитните процеси в тялото и подпомага бързото изгаряне на мазнините.

Вижте също:

- Защо да ядем малини;

- Как се отглеждат малини;

- Ползи от малиновия сок;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest