gotvach.bg»Статии»Диети»Червено вино за тънка талия

Червено вино за тънка талия

Червено вино
Комплект тирбушон Lux
Качество без компромис:
Комплект тирбушон Lux
54.00 лв.
Виж ››

За полезните свойства на червеното вино може да се говори много. Доста трудно е да бъдат изброени всички ползи на тази “напитка на Боговете”. В чаша червено вино организмът ни може да открие вещества, известни като полифеноли, които играят важна роля за ограничаване на развитието на атеросклероза.

Освен това гроздовият елексир е бомба от антиоксиданти. Тези микроелементи, които запазват здравето и младостта ни в червеното вино са в пъти повече, отколкото във витамин Е. Други ползи са свързани с благоприятното влияние върху холерния ембрион, тифозния и туберкулозния бацил, елиминира различни вируси като полиомиелит и херпес.

Червено вино за тънка талия

Като мощен антиоксидант червеното вино е квалифицирано най-вече заради съдържащото се в него съединение ресвератол, което има способността да елминира свободните радикали, които са отговорни за стареенето на кожата и могат да причинят рак. Освен тези многобройни ползи от гроздовата напитка има още една, която ще зарадва милиони жени по света.

Наздраве

Чаша червено вино вечер е в състояние да контролира килограмите и да допринася за по-добра женска фигура. До този извод са стигнали американски учени, изучаващи влиянието на алкохола върху женския метаболизъм в течение на цели 13 години.

Тънка талия

Резултатите от изследванията бяха публикувани в списание "Archives of Internal Medicine" и сочат, че дамите, които пият умерено количество вино, доста по-бавно увеличават теглото си от тези, които предпочитат да се ограничават с минерална вода или пък зелен чай.

В проучването са взели участие 19 220 американки, а крайните резултати навеждат учените на мисълта, че калориите, съдържащи се във виното, влияят по-малко върху килограмите, отколкото другите вещества.

В хода на експеримента повече килограми натрупали тези, които избягвали алкохола. Установено било, че най-малко върху теглото се отразява червеното вино, докато при консумацията на бира и концентрати се увеличавали килограмите.

Засега обаче няма ясно и конкретно обяснение на този факт. Една от хипотезите е, че черният дроб на човек, системно употребяващ алкохол в умерени дози, проявява допълнителна активност при обмяната на веществата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest