Gotvach.bg»Статии»Диети»Чаша вода преди хранене топи до 7 кг

Чаша вода преди хранене топи до 7 кг

Пиене на вода

През последните години медицината обръща все по-голямо внимание на ежедневните проблеми на човек и по-специално на хранителните такива, като последица от забързания ритъм на живот на повечето хора и невъзможността им по-всяко време да се хранят правилно и здравословно.

Резултатът от това е, че все повече препоръки за това какво требва да има на масата и как да се консумира то намират все по-широка научна обосновка.

Безброй теории и съвети как се поддържа теглото и как да се отървем от излишните мазнини ни заливат всеки ден. Оказва се, че рецептата да перфектната диета е повече от елементарна.

Магическият елексир за отслабване е чаша вода преди всяко хранене. Това е категоричното твърдение на ежегодната конференция в Бостън (САЩ) на Американското химическо общество и на изследователите от отдела за хранене и физическа активност на Virginia Tech Blaksburga.

Механизмът на магичното действие на водата свързан със загуба на тегло е съвсем прост и ефективен: водата запълва стомаха, бързо предизвиква чувство на ситост, в следствие на което човек яде по-малко. Само по себе си жизнено необходимата ни течност няма калории.

На срещата в Бостън бяха представени резултатите от проучвания, включващи 48 доброволци на възраст между 55-75 години. В рамките на 3 месеца те са били подложени на диета с ниско съдържание на калории. Половината от тях преди ядене са пили по 2 чаши вода.

Чаша вода преди хранене топи до 7 кг

В резултат на това тази група участници успели да се отърват по време на експеримента средно със 7 кг. За разлика от тях групата, която не следвала този съвет отбелязала с около 2-3 кг по-неуспешен резултат, като средното загубено тегло се равнявало на около 5 кг.

В хода на експеримента станало ясно, че пиенето на две чаши вода преди закуска, обяд и вечеря допринася за значително намаляване на теглото и топенето на мазнини. Такова количество вода освобождава човек средно от 75-90 калории на хранене.

Така тези пропуснати калории без много усилия помагат на човек да се освободи от 2, 5 кг наднормено тегло. И това е ефект, постигнат само за 3 месеца!

Един допълнителен и не по-малко радващ извод от експеримента на американските учени е, че водата може да се замени с някои други напитки, дори и такива, които съдържат захар.

Практическият опит в областта на храненето, показва, че те също могат да бъдат ефективно използвани за намаляване на теглото. Повечето напитки (без съдържание на алкохол) намаляват количеството на приетата храна, необходима за засищане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
ivan
ivan
18.10.2014 16:39
към Николинка Петрова
Задължително ли е да е с диета?Ако да моля посочете
0
0
Николинка Петрова
Николинка Петрова
20.11.2013 09:31
Скъпи читатели, не знам дали учените са казали , но мога аз да ви кажа ,че това е истина!!!!!!!!!!!!! Аз за 1 месец отслабнах с 15 кг. !!!! Пиех топла вода когато ми пригладнее и преди ядене !!!!!!! Има ефект!!!!!! А тези които не са пробвали да не си изказвам мнение и да пишат глупости моля!!!!!!!!!!!!!!!!
7
2
веска костадинова
веска костадинова
05.10.2013 05:54
на кой-каквото му хрумне пише и прибавя едно-у4ените от еди къде си открили.напълни си корема с вода и след това яж и какво става,след половин 4ас си отново гладен и пак ядеш--страшно откритие направили "у4ените" няма що
0
3
Дара
Дара
06.04.2011 13:14
Нали това е целта, да не се яде.
1
2
ККК
ККК
16.03.2011 13:39
Това е добре, ще опитам.
3
0
jesi
jesi
01.03.2011 14:18
Ами то добре, ама аз като изпия 2 чаши вода и няма да ям.
2
1