Най-опасните продукти се дегизират като здравословни
Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hraniСамые опасные продукты прикидываются полезными
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
56
46
35
23
11
Дай твоята оценка:

Коментари (104)

Изпрати
Иван Алексиев
И какво да ядем? А вие какво ядете?
5
0
Добромир Димитров
Ами да вземем да се откажем от всичко и да започнем да фотосинтезираме! Ако става въпрос за бактерии, то дори и по кoжата на човек има - т.нар Staphylococcus epidermidis,Propionibacterium acnes и др. които в повечето случаи са непатогенни!
12
0
Анатоли
Анатоли
01.03.2016 10:24
Абе хора пиите си апчетата брееееееее. Ми много ясно че има бактерии и те са навсякъде, баба ми да неби да е яла кашкавал спеиален от магазина та доживея до дълбока старост. Пра дядо ми имаше няколко удара а до последн ипиеше ракия и ядеше вашите уж вредни храни пък пак доживея до дълбоки старини. Ай сик*ир и се скриите някъде
32
3
Клиничен лаборант
Клиничен лаборант
14.11.2015 07:49
В нашия организъм живеят всякакви бактерий но тези бактерий са полезнии и защо са полезни ще ви кажа защо? В нашия стумах живее Ешерихия соли той е нормален обитател на чревната флора и защитава организма от патогенни и непатогенни бактерий попаднали чрез храната.Почти всеки човек си го има.Така че яжте пийте и дишайте. Аз не се страхувам :) учила съм микробиология
22
8
АЗ
АЗ
20.12.2015 13:24
Доста елементарни правописни грешки за микробиолог! Пък за ешерихия Соли не съм чувала, на пък аз не съм веща в тази сфера :)
27
3
Някой
Някой
20.11.2015 16:00
Язък ти за ученето, щом не си научила множественото число на "бактерия"
33
2
Венцислав Петков
Венцислав Петков
14.09.2015 14:15
Ям и пия и си питам "чушката"!!! И за това не познавам лекарствата!!!
11
1
Гладиатор
Гладиатор
29.06.2015 11:13
Ако трябва да гледаме коя храна вреди ,трябва да лягаме да умираме от глад.
21
0
азити
азити
18.05.2015 14:49
Най-добре нищо да не ядем, защото бактериите са навсякъде, вкл. и във въздуха - абе как е оцеляло човечеството, се чудя...
37
0
Гери
Гери
26.03.2015 11:04
Какво да напиша, освен,че пишите ГЛУПОСТИ! А вие какво консумирате, карате на въздушна храна,а...да и въздухътв е отровен!
25
0
Тинa
Тинa
16.02.2015 08:33
Кой е кaзвaл, че рускaтa сaлaтa е здрaвословнa? Зaглaвието не отговaря нa съдържaнието. Съдържaнието е нaполовнa съчинение по кaртинкa.
13
1
ели
ели
02.02.2015 01:28
Голяма глупост! Не е посочен източникът на информация, така всеки може да пише!
24
1