gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Енергийните напитки водят до алкохолизъм

Енергийните напитки водят до алкохолизъм

AdminAdmin
Дарт Вейдър
94942k
Енергийните напитки водят до алкохолизъм
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.
Виж ››

Енергийните напитки, които буквално заливат пазара под най-различна форма, вкус и състав, имат ободряващо действие, но трябва да се замислим на каква цена е това.

Наскоро в САЩ гръмна скандал, свързан с определен вид напитки, които комбинират кофеин и алкохол – токсична комбинация, която е на път да бъде забранена със закон във всички щати.

Последното проучване по темата за енергийните напитки, направено отново от американски специалисти, показва, че редовната консумация на такива течности, може да предизвика алкохолизъм и неустоимо влечение към спиртните напитки.

Експертите са категорични, че има връзка между спиртни и енергийни напитки. Според тях енергийните напитки действат на организма като алкохол и също могат да доведат до опиянение.

Енергийните напитки водят до алкохолизъм

Така популярната сред младежите, подрастващите и студентите комбинация на енергийна напитка води до редица неприятни последици. Преди около 2 месеца цяла група студенти колабираха в резултат на консумацията на определен вид енергизиращо питие, което е особено популярно в САЩ.

В Норвегия, Дания и Франция например дори е забранен "Ред Бул"-а, след като едно изследване показа, че плъхове, на които е било давано от напитката, регистрират странно поведение. При гризачите била отчетена повишена тревожност и склонност към самонараняване.

Типичната енергийна напитка може да съдържа четвърт чаша захар и многократно повече кофеин от силна чаша кафе, обяснява Джон Хигинс от Тексаксия университет в Хюстън.

Експертът и неговия екип обръщат внимание на това, че в зависимост от начина, по който кофеинът и някои други съставки засягат тялото, има риск енергийните напитки сериозно да дехидратират консумиращите ги. Такива течности са строго противопоказни за хора с високо кръвно налягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest