gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как продуктите се грижат за вашето здраве

Как продуктите се грижат за вашето здраве

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Пиле
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Всеки хранителен продукт се грижи за вашето здраве. Достатъчно е да познавате свойствата на храните, за да можете да консумирате лекарствата си направо от чинията.

Твърдият кашкавал се грижи за здравината на костите и на зъбите. Калцият, който се съдържа в него, предотвратява остеопорозата. Същите качества имат изварата, рибеното масло мазната риба, жълтъците, маслото, соевото мляко.

Бананите са полезни най-вече за нервната система и за сърцето. Основният полезен компонент в бананите са солите на калия, които укрепват нервната система и сърдечния мускул.

Същите полезни свойства притежават сушените кайсии, сушените смокини, стафидите, портокалите, мандарините, картофите, шипката, орехите, пълнозърнестият хляб, мазната риба, морските дарове, пресните зеленчуци и маята.

Боровинките се грижат за имунната система. Витамин С, който се съдържа във вкусните плодове, помага за бързото заздравяване на раните и забавя стареенето.

Такива качества имат шипката, сладките чушки, цитрусовите плодове, йогуртът, магданозът, кивито, картофите. Картофите, освен това, се грижат за подобряването на обмяната на веществата.

Морски Дарове

Тази любима на много хора храна е великолепен регулатор на апетита и на настроението. Със същите качества разполагат гроздето, хлябът с мая, пълнозърнестият хляб, пшеничените трици.

Морските дарове се грижат за състоянието на зрението. Аминокиселините, които се съдържат в морските дарове, защитават очите от токсини. По същия начин действат върху зрението гроздето, боровинките, ябълките, мангото, кайсиите, сушените сини сливи, пъпешът.

Пилешкото месо поддържа косата лъскава, а ноктите – твърди и здрави. Азотът, който е основен елемент на нашите белтъчини, които строят, поддържат и възстановяват тъканите на тялото, се съдържа в пилешкото месо.

Азот има също така в плодовете, в морските дарове, патешкото месо, пуешкото месо. Шоколадът се грижи за доброто състояние на мозъка. По същия начин се отразява на мозъка употребата на чай и кафе.

Мозъчната активност се активизира от съдържащите се в тях теобромин, кофеин, серотонин, витамин Е. Яйцата, мазната риба, лененото масло и пресните плодове също стимулират мозъчната дейност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest