gotvach.bg»Статии»Диети»Защо не отслабвам?

Защо не отслабвам?

РалицаРалица
Новак
2423
Защо не отслабвам?

Загубата на тегло не е лесна работа. За да успеете трябва да промените много вредни навици, които до сега са ви отклонявали от здравословния път.

Ето кои са основните грешки, които се допускат:

Пропускаме закуската

Отново закъснявате за работа? Преди да треснете вратата зад себе си, изпили само чаша кафе, си дайте сметка, че проускането на закуската е лоша новина за вашето отслабване. Какви са възможните последствия – ще се почувствате зверски гладни по-късно, и тогава, когато най-вероятно имате по-малък достъп до здравословна храна, ще си вземете нещо тестено и далеч не полезно.

Полезен съвет: Пригответе си нещичко, което да може да хапнете в бързинатa - плод, кисело-млечен продукт, зърнена закуска.

Робуваме на любимите семейни ястия

Когато децата или съпругът ви имат любими семейни ястия е трудно да се сдържате да не ги приготвяте отново и отново. Чаканите с нетърпение храни обаче обикновено са с високо съдържание на мазнини и калории.

Полезен съвет: Сипвайте си съвсем малко от основното ядене и голяма порция от зеленчуците или салатата. Не би било зле да се опитате да заместите някой от любимите семейни ястия с други не по-малко вкусни, но в същото време по-здравословни.

Защо не отслабвам?

Всеобщо преяждане

Да хапваш каквото си поискаш в ресторант едно време не беше проблем, тъй като хората посещаваха заведение само няколко пъти в годината. Днес ние излизаме да се храним навън почти всеки ден.

Полезен съвет: Избирайте ресторанти с менюта, които съдържат храни, приготвени по здравословен начин. Подходящи са печените на грил или задушените ястия.

Не си броим хапките

Малко чипс, докато си отвяряте пощата, 3-4 бисквитки, докато помагате на децата с домашните... Когато постоянно си похапваме, докато вършим нещо друго, не си даваме сметка, че лесно губим представа какво количество от непълноценните храни поемаме.

Полезен съвет: Установете основни правила, като например „Не ям в колата, както и докато гледам телевизия“. Винаги съблюдавайте какво точно ядете през деня, независимо с какво успоредно се занимавате.

Очакваме твърде много твърде скоро

Понякога става така, че след няколко месеца диети вие пак се оказвате в почти начална позиция. Да очаквате да се отървете от много килограми за нула време е изключително често срещана грешка. Здравословно е да отслабвате с най-много един килограм на седмица. Но много хора се стремят към повече, а после чувстват, че са се провалили и се отказват, когато не постигат нереалистичните си високи цели.

Полезен съвет: Опитайте се да се подготвите психически, че отслабването ви трябва да става бавно, но сигурно. Ако наистина не вярвате, че максимумът за отслабване е килограм на седмица, повдигнете еднокилограмов пакет с масло следващия път, когато се в магазина. Тогава ще осъзнаете колко добре се справяте до тук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest