Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Бутилираната вода причинява рак

Бутилираната вода причинява рак

AdminAdmin
Администратор
95242k
Бутилираната вода причинява рак

Пиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на времето да нанесе сериозна вреда на здравето, твърдят немски експерти. За тази опасност алармират и от асоциация „Активни потребители“.

Дамите често обичат да се заредят бутилка с вода преди кратко или по-дълго пътуване. Тази практика обаче се оказва изключително опасна, тъй като топлината в превозното средство реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата.

Диоксините са токсини, които все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.

Пластмасови Бутилки

Бутилките от пластмаса могат тотално да объркат действието и на половите хормони. Авторитетни проучванията сочат, че храната и напитките, съхранявани в тази пластмаса, съдържат големи количества от синтетично химично вещество Бисфенол А, което пречи на хормоналната система.

Опасността сами да навредим на здравето си е още по-голяма, ако използваме повторно пластмасовите бутилки. Загряването на пластмасовите съдове пък се оказва най-противопоказно.

Професор Уилям Шотик от университета в Хайдерберг открил в питейната вода, съхранявана в пластмасови бутилки, и съставката антимон (Sb). Химическото вещество в завишени количества оказва изключително опасно негативно влияние върху целия човешки организъм.

Пиене на вода

Количеството антимон във водата, която се съхранява в стъклени бутилки, е 30 пъти по-малко в сравнение с пластмасовите. Антимонът се използва в производството на пластмаса, от която се правят бутилките за вода.

С времето той постепенно се “отмива” и попада във водата. В малки количества това вещество може да предизвика гадене и депресия.

Специалистите горещо препоръчват употребата на сокове и вода от стъклени бутилки и специалните хартиени опаковки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Момчил
Момчил
12.10.2013 16:27
Баси,то откъде може да се пие вече-от чешмата не,от пластмасовите бутилки не...направо един кладенед изкопавам до блока и заопчвам сам да си добивам...
11
2
Григор
Григор
30.03.2014 14:21
И от кладенец е опасно, може да се хване диария ако не е проверен водоизточника!
6
0
Сдм
Сдм
28.08.2013 00:43
На никой производител не му дреме за вашето здраве, а само за вашите пари - ето това е отговора на въпросите защо се произвежда и масово няма стъклени бутилки. Казахте си го вече, стъклените бутилки силно оскъпяват всичко - дори и да бъдат използвани повторно, трябва да има места, където да се събират, после да се извозват наново, за да се пълнят - при пластмасовите не е така - по-малко похарчени пари от производителя.
Ако вие не си гледате здравето, няма кой друг да ви го гледа. Аз внимавам да не използвам много пластмасови бутилки, пия от стъклено шише. Но забелязах, че наистина вкуса на водата се променя при дългата употреба на една и съща пластмасова бутилка и усетих че отлагането на пластмасата във водата изобщо не е никакъв мит. А нещо, на което му трябват много години, за да се разгради в земята, определено няма място в организма ми.
11
0
Бай Горски
Бай Горски
08.07.2013 17:19
Каквото и да правиш - накрая все рак и ужасна смърт! Прецакани сме.
7
0
Татяна
Татяна
27.06.2013 14:24
Нали има различни видове пластмаса. Означават се с цифри в триъгълниче. Предполагам , че водата се бутилира в съответните бутилки. Или трябва да ги използваме многократно ,ако при петото пълнене съдържанието на диоксините или бисфеноли е вече 5 пъти по-ниско в сравнение с нова бутилка
0
0
Костадинова
Костадинова
27.06.2013 13:51
Престанете с тези глупости ! Като не е полезно защо се произвежда ?
1
17
тути
тути
31.05.2013 10:16
Аз до сега вода в тетрапак не съм виждала. А и там фолиото от вътрешната страна пак не се знае, до колко е безопасно...
Препочитам да се порежа на счупена стъклена бутилка, пред рак-а!
4
1
Онзи
Онзи
31.05.2013 09:08
Тетрапаците са изход от тази простотия. Предпочитам хартиените опаковки.
0
1
Ели
Ели
18.12.2011 13:29
и отново в задънена улица попаднахме :(
1
0
дида
дида
01.02.2011 20:43
Ами като са вредни пластмасовите бутилки, защо не пуснат масово стъклени ? Но пък стъклото е тежко и не е много практично. Може да се счупи и да се нарани човек.
0
1