gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Преяждането забавя мозъка

Преяждането забавя мозъка

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Преяждането забавя мозъка
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Известно е, че с възрастта функционирането на органите и системите ни се забавя. Същото се случва и с мислите ни. Но ако спазвате някои съвети, ще се радвате още дълги години на бърза и ясна мисъл.

За целта карайте по-често мозъкът да работи. Судоку, кръстословици – не е сигурно, че това наистина поддържа мозъка във форма, но е сигурно, че недостигът на мозъчна работа е едно от условията за упадъка му.

Колкото повече знания трупате всеки ден, толкова по-лесно ще ви бъде в зряла възраст да запазите ума си кристално ясен. Друго, което трябва да знаете, е че колкото повече хранителни добавки приемате, толкова повече странични ефекти от тях ще се натрупват в организма ви.

Стресът нанася сериозни щети на мозъка, защото изтрива цели отдели в участъците на мозъка, които се задействат при работата на паметта. Йогата и други техники ще ви помогнат да се борите със стреса, а оттам и с проблемите с паметта.

Преяждането забавя мозъка

Задължително яжте поне два пъти седмично риба, ако искате да мислите както на младини дори когато косата ви побелее. Незаменимите мастни киселини, които се съдържат в рибата, са изключително полезни за мозъка и дори лекуват от депресия.

Пийте по една чаша кафе всеки ден – това защитава мозъка. Стига да не надвишите дозата от четири чаши дневно, това ще предпази мозъка ви, а също така ще намали риска от Алцхаймер с цели шестдесет процента.

Не лишавайте организма си от необходимия му сън. Когато спим и сънуваме, паметта ни работи както трябва и отхвърля някои спомени, а други обединява и запазва.

Когато лишаваме тялото си от необходимата му почивка, между клетките не се осъществява предаване на нервен импулс, което затруднява работата на мозъка.

Преяждането спомага за отпускането на мозъчната дейност и може да доведе до дълготрайни последици за целия организъм. Екстремните диети спомагат за временното намаляване на функциите на мозъка.

Прекалено многото или прекалено малкото енергия се отразява зле на работата на мозъка. Само устойчивото темпо на храносмилане дава надежден поток на енергия на мозъка.

Редовните аеробни упражнения редовно помагат за дълготрайното здраве на вашия мозък. Половин час физическа активност дневно се отразяват изключително добре на мозъчната дейност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest