Gotvach.bg»Статии»Диети»За да сте в добро здраве, следете за талията си

За да сте в добро здраве, следете за талията си

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
За да сте в добро здраве, следете за талията си

Известно е, че ако следите теглото си и не страдате от излишни килограми, намалявате значително риска от сърдечни заболявания, диабет и други болести.

Но всъщност обиколката на талията играе много важна роля, не по-малка от килограмите ви, за здравето ви. От това пряко зависи колко дълго ще живеете.

Какво е чак толкова важното, ще кажат много хора, които според тях самите са с нормално тегло, макар около кръста им да са натрупани тлъстинки.

Колкото е по-широка талията ви спрямо това, което трябва да бъде, толкова е по-висок рискът да умрете значително по-рано. Всеки излишен сантиметър увеличава риска с десет процента.

За да сте в добро здраве, следете за талията си

Когато консумирате по-малко калории, а изхабявате повече енергия с упражнения и различни видове физическа активност, това помага на организма ви да се избави от излишните тлъстинки около корема.

Което веднага се проявява и в намаляване на стреса и нервните състояния, както и във възможността да спите по-спокойно. Колкото по-спокойно и по-дълго спите, толкова по-малко трупа организма ви мазнина около корема.

Диетолозите са на мнение, че трябва да консумирате предимно здравословни храни, тъй като това ще ви помогне да не натрупвате подкожна мазнина на неподходящи места.

Обръщайте повече внимание на текстурата, аромата и вкуса на всяка храна, която консумирате. Яжте я бавно и с наслада – така ще поемете по-малко храна и ще се чувствате сити по-дълго време.

А това автоматично ще намали излишните мазнини, които ви лишават от талия и придават обем на ханша ви. И, най-важното, ще се радвате по-дълго време на здравословния си живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest