gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни, които пречистват организма

Храни, които пречистват организма

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95243k
Ядене на Ябълка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Има много храни, които имат почистващ ефект върху тялото и се използват за програми за детоксикация.

1. Лимони и други цитрусови плодове. Тези плодове имат силен очистителен ефект върху черния дроб и жлъчката. В състава на лимона влиза ценна съставка, считана за най-голямата „прахосмукачка” на организма.

Консумирането на лимон или други южни цитрусови плодове, богати на лимонова киселина помага на органите да се самопочистят. Черният дроб играе важна роля в обмяната на мазнините, неговото правилно функциониране е предпоставка за отслабване, а благодарение на цитрусите това може да стане много по-осъществимо.

Портокал

2. Зеле и други кръстоцветни. Кръстоцветните растения като броколи, целина и зеле също имат очистващ за организма ефект. Причината не се крие само във фибрите, те съдържат витамини и минерали, които жизнено важни за оптимално добро здраве. Целината е естествен източник на натрий и други електролити, които помагат да се регулират течностите в тялото.

3. Зелени ябълки. Плодовете се използват за стимулиране на правилното храносмилане. Специалистите по хранене препоръчват за старт на деня всеки ден бавно да се сдъвче една зелена ябълка или круша, съхранявани на стайна температура. Това активира храносмилателните сокове и пречиства тялото.

Ябълки

4. Тропични плодове. Те са богати на храносмилателни ензими. Ананас и папая са плодовете, които имат най-силен очистващ ефект върху организма. Древните лечители са ги използвали още от древни времена да дезинфекцират телата от паразити.

5. Кореноплодни зеленчуци. Богатите на фибри кореноплодни зеленчуци, като например захарно цвекло, ряпа и картофи са полезни за почистването на дебелото черво. Те са изключително богати и на друга важна съставка – калий.

Тъй като високо калоричните зеленчуци растат в почвата – те абсорбират много важни минерали, като например калций, магнезий, желязо и цинк от пръстта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest