gotvach.bg»Статии»Диети»Лятна диета за красива кожа

Лятна диета за красива кожа

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Лятна диета за красива кожа

Диетата за красива кожа, с която ще изглеждате перфектно през лятото, можете да спазвате от седем дни до един месец. Менюто е базирано върху плодове и зеленчуци, затова диетата се нарича лятна.

Най-добре растителната храна се усвоява през сезона, в който расте, затова пролетта и лятото са идеалният момент за отслабване. Изберете любите си плодове и зеленчуци и ги консумирайте по което и да е време на деня.

В понеделник се ядат само зеленчуци. Ако например вие обичате краставици, можете да изядете огромно количество от тях през деня. Колкото и да са сочни обаче, те няма да попълнят запасите ви от течности, така че пийте повече минерална вода.

Във вторник наблегнете на плодовете, например на портокалите, ябълките и крушите. Разпределете плодовете така, че да ги изядете за четири или пет пъти. Ако почувствате нетърпим глад, изяжте една кофичка кисело мляко с една супена лъжица захар или по-добре с мед.

Лятна диета за красива кожа

В сряда консумирайте ягоди или боровинки. Хапвайте през целия ден и пийте в неограничени количества минерална или преварена вода.

В четвъртък отдайте предпочитанията си на млечните продукти. Най-добре е да са насладите на вкуса на киселото мляко, йогурта и сиренето. Ако това не ви засища, хапнете малко немазна извара с една чаена лъжичка захар или мед.

В петък наблегнете отново на зеленчуците. Картофите са допустими във всякакъв вид, освен пържени. Консумирайте пресни домати и салата от прясно зеле.

В събота хапвайте червени и жълти плодове по ваш избор. През деня яжте плодове, но преди лягане изпийте една чаша йогурт за пиене или айран, за да заредите организма си с необходимите му вещества.

В неделя ще ви се наложи да се справите с тежка задача – пият се само плодови сокове. След диетата се върнете към обичайния си начин на хранене, но го направете постепенно, а не се нахвърляйте върху храната като невидели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest