gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Да повдигнем жизнения си тонус

Да повдигнем жизнения си тонус

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Да повдигнем жизнения си тонус
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

През пролетта всеки човек страда от изтощение и нестабилно здраве – заради недостиг на витамини, слабо подвижен начин на живот и вредни навици, като поддържане на бодрост използвайки кафе.

Ако спите лошо, чувствате тревога, и дори любимото ви хоби не носи същото удоволствие, както преди, ако изпитвате чувство на обща слабост, забравяте по-често от обикновено – значи е време да повдигнете жизнения си тонус.

Като начало трябва да се попълнят липсите на витамини, които са в следствие на зимния период. Може да наблегнете на плодовете и зеленчуците или просто да ги замените с различни комплекси витамини от аптеката. Все пак в този период е препоръчително да се отстраняват корите на зеленчуците, за да избегнете многото нитрати.

Времето вече позволява да започнете всекидневни разходки на въздух. Те не само ще намалят дефицита на кислород в кръвта, но и ще подобрят кръвообращението.

Освен това кислородните и слънчеви бани ще подобрят цвета на лицето, а организмът ще си получи необходимия витамин D, който се набавя само от слънчевите лъчи. Опитайте се да прекарвате навън колкото може повече време – отивайте пеша на работа, пийте кафе на открито и ако можете прекарайте целия уикенд сред природата.

Да повдигнем жизнения си тонус

Храненето също е много важно. Прясноизцедените сокове са още един начин да си доставите необходимите витамини. Правете сокове или пюрета, опитайте и витаминозни салати – настъргана ябълка с моркови или каквото обичате.

Чаят от лайка или мента също се отразява много благоприятно, а също и от шипки или боровинки. Прибавете към храненето си сушени плодове, орехи, които можете да смелите с месомелачка и да смесите с мед. Получава се нещо много вкусно и страшно полезно за организма.

Не забравяйте за полезните свойства на кълновете. Вече можете да ги намерите не само в специализирани магазини, но и във всяка по-голяма търговска верига хранителни магазини, а можете да ги направите и сами.

Кълновете могат да се използват като основа или добавка към салати, можете да ги добавяте в супи или просто да ги използвате като допълнение към мюсли. Пшеничените и овесените кълнове ще попълнят липсите от витамин В и аскорбинова киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest