gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Мента помага при нервен стомах

Мента помага при нервен стомах

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Мента
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.
Виж ››

Около двадесет процента от населението на Земята страда от проблем, който може да се оправи с чай от обикновена мента. Това растение е изключително полезно, освен че е приятно на вкус и аромат.

Ментата помага да се премахне синдромът на нервния стомах. Тя активизира така наречения антиболков канал в дебелото черво, като успокоява възпалителните процеси и болките в стомашно-чревния тракт.

В народната медицина ментата се използва от векове като средство за успокояване на стомашни проблеми както при възрастни, така и при малки деца.

Доскоро не беше ясно защо ментата е толкова ефективна в лечение на болката. Оказва се обаче, че ментата не спомага само за успокояване на стомашните болки, но има и куп други полезни действия.

Тя подобрява храносмилането, ако се изпие във вид на отвара преди хранене. Освен това ментата успокоява стомаха при диспепсия. Ароматът на ментата активизира слюнчените жлези, които отделят храносмилателни ферменти и помагат на стомаха да работи.

Чай

Ментата помага при главоболие и гадене. Ако здравето ви страда от всяка промяна във времето, освежаващият аромат на ментата ще ви помогне да се тонизирате.

За да облекчите главоболието си, вдъхнете аромата на няколко капки масло от мента. Ако страдате от морска болест, освежител за въздух с аромат на мента или етерично масло от мента ще ви помогнат да се справите с пътуването.

Ментата е полезна при болести на дихателните пътища и при кашлица. Ароматът на ментата е достатъчен, за да облекчи симптомите на настинката като хрема и кашлица. Ментовият чай ще изгони неприятните усещания при пресипнало гърло.

Ментата е много полезна за кожата на лицето и цялото тяло. Тя има антисептично действие и успокоява кожата при раздразнение, лекува инфекции и облекчава болката от ухапване на насекоми.

Ментата помага за отслабването на организма. Достатъчно е да вдишате аромата на ментово масло и ще се храните много по-малко – с цели двадесет и три процента, а в същото време ще усетите, че сте сити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest