Изненадващи приложения на бирата
Surprising applications of beer
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Изненадващи приложения на бирата

Изненадващи приложения на бирата

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Изненадващи приложения на бирата
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Бирата освежава и отпуска, подпомага общуването и охлажда паренето, причинено от пикантна храна. Тя е най-широко употребяваната алкохолна напитка в света и третата най-често употребявана напитка изобщо.

Бирата е най-старата алкохолна напитка и за собствениците на кръчми, които са разреждали бирата, е било предвидено смъртно наказание.

Освен основната употреба на бирата – за пиене – тя е също така един от най-пренебрегваните компоненти на много “направи си сам” решения на често срещани проблеми в домакинството. Ето 5 алтернативни начина да намерите добро приложение на бирата.

Направете косата си жизнена

Косата ви е безжизнена и това ви потиска? Изпийте една бира и може би вече няма да ви интересува или пък още по-добре – изплакнете косата си с бира, за да възстановите блясъка и обема ѝ.

Съдържащите се в бирата витамин B и естествени захари добавят обем и блясък, като същевременно действат като лосион, увеличаващ еластичността, гъвкавостта и издържливостта на косата ви.

Напълнете една стъклена чаша с бира и изчакайте да се стопли и изветрее. Измийте косата си с шампоан и я изплакнете както обикновено. След това излейте топлата бира върху косата си, разнесете я и изплакнете обилно с хладка вода.

Кажете сбогом на плужеците и охлювите

Трудно ви е да убиете каквото и да е създание в градината? Но, често казано, плужеците и охлювите нанасят прекалено много щети на зеленината. Бирата може да се окаже по-добра опция от използването на химикали.

Изненадващи приложения на бирата

Заровете чист съд в района, където сте забелязали вредителите, като горната му част е на около сантиметър над земята, и налейте вътре бира. Тя ще примами плужеците и охлювите, които ще паднат вътре и ще се удавят. Наистина, не е красива гледка, но това важи и за дупките в спанака ви.

Победете упоритите петна

Да премахнете петната от кафе или чай от килима може да ви се струва също толкова постижимо както да изтискате вода от камък, но в такива случаи бирата може да прави чудеса. Първо тествайте на място, на което не си личи и му позволете да изсъхне. Ако всичко изглежда наред, значи е време да се захванете с петното. Намокрете го с бира, попийте и след това повторете.

Полирайте тенджерите си

В миналото остатъците от бира в използваните буренца са били събирани и са използвани за полиране на медните казани в пивоварните. Тъй като бирата притежава лека киселинност, тя подсилва блясъка на метала, без да го зацапва – за разлика от течности с по-високо ниво на киселинност. Първоначално тествайте върху незабележимо място – напоете мека кърпа с бира и излъскайте.

Примамете пеперудите

Въпреки че се смята, че пеперудите не се хранят с нищо по-малко магическо от цветен нектар, амброзия и понякога бонбони, истината е че много пеперуди се хранят с гниещи плодове, дървесен сок, оборски тор, мърша, урина и други неприятни, различни от нектар източници на хранителни вещества.

Можете да позволите на плодовете от вашите дръвчета да гният на земята, да не почиствате след домашния си любимец или да оставите парче сурово месо или риба на скрито място в градината си. Страхотно, а? Или пък можете да използвате бира, за да приготвите тази страхотна примамка за пеперуди.

Съставки:
½ килограм захар
1-2 кутийки развалена бира
3 смачкани обелени банана
1 чаша захарен сироп
1 чаша плодов сок
1 шот ром

Смесете всички съставки добре и намажете дърветата, оградата, камъните и пъновете в градината си или напоете гъба със сместа и я окачете на някой клон на дърво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest