Броколито прочистват белите дробове
Broccoli Cleanse the Lungs
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Броколито прочистват белите дробове

Броколито прочистват белите дробове

Броколи
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Броколите са полезни за белите дробове, като ги прочистват чрез веществата, които съдържат. Ако сте от хората, които системно злоупотребявате с цигарите, то тогава яжте по-често броколи.

В тях се съдържа сулфорафан, който се отличава със способността да задейства повторно или да ускори дейността на макрофагите.

Именно от тях в най-голяма степен зависи състоянието на белите дробове. Това са белите кръвни телца, които се грижат за елиминирането на бактериите и отделените от тях частици, наслагващи се върху органите на дихателната система и затрудняващи тяхната дейност.

Ако пушите от дълги години, то дейността на макрофагите ви е силно затруднена. Вредните вещества и химикалите, които попадат в дробовете заедно с цигарения дим, нарушават функционирането на системата, от която зависи дейността на белите кръвни телца и съответно прочистването на дробовете.

Когато обаче консумирате броколи редовно, по този начин си набавяте значителни количества сулфорафан. По този начин се стимулират по естествен път процесите, свързани с прочистването на дробовете, и те функционират на добро ниво. Сулфорафанът може да се прилага успешно и при лечението на редица белодробни заболявания.

Броколи на фурна

Също така броколите намаляват риска от рак на белите дробове при пушачите. Особено суровите броколи и зелето. При пушачите и бивши пушачи този процент на по-малък риск от рак на белите дробове варира между 20 и 55% в зависимост от това, колко различни са консумираните зеленчуци, продължителността на пушене и колко цигари дневно се пушат.

Броколите не са лекарство, но са положителен фактор за пушачите, които не са способни да се откажат от този вреден навик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest