Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лечебните свойства на меда

Лечебните свойства на меда

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Мед

Медът успешно се използва не само като подсладител за чай и кафе и алтернатива на захарта, но също така и за профилактика и лечение на много заболявания, както и за облекчаване на симптомите им.

При астма се препоръчва консумацията на една чаена лъжичка мед три пъти дневно всеки ден. Това облекчава дишането и помага за прочистването на дихателната система.

При морска болест медът също помага. Ако страдате от морска болест или просто усещате гадене, смесете една част лимонов сок с една част мед. Потопете показалеца си в тази смес и го оближете много бавно – правете това два пъти дневно.

Буркан мед

При стрес и разклатени нерви пийте два пъти дневно следния микс: смесете една чаена чаша прясно изцеден портокалов сок с една чаена лъжичка мед и една щипка индийско орехче.

За да намалите желанието да запалите цигара, ако се опитвате да ги откажете, дъвчете малки парченца ананас, които сте намазали с половин чаена лъжичка мед. След като сдъвчете ананаса, пушете.

Употреба на мед

При болки в стомаха смесете отвара от анасон с една чаена лъжичка мед. Пийте отварата два пъти дневно – преди обяд и след вечеря. При липса на анасон можете да го замените с мента.

При хронична настинка и треска направете чай от босилек, като залеете една чаена лъжичка от билката с една чаена чаша гореща вода. Добавете една четвърт чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка мед. Пийте три пъти дневно.

За да се преборите с лошата циркулация на кръвта, смесете една чаена лъжичка канела с една чаена лъжичка мед и ги залейте с една чаена чаша гореща вода. Оставете за десет минути и пийте два пъти дневно.

Ако не можете да спрете да хълцате, смесете една чаена лъжичка мед с една чаена лъжичка зехтин. Потопете в сместа показалеца си и го оближете. Повтаряйте на всеки десет минути, докато хълцането престане да ви тормози.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest