Пъдпъдъчите яйца

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Пъдпъдъчите яйца
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.
Виж ››

Хората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много отдавна – сведения за тях са намирани в древноегипетски папируси и в древни китайски рецепти.

Пъдпъдъчите яйца не само подобряват умствените способности и работата на нервната система, но помагат за изхвърлянето на радионуклеидите от организма.

Пъдпъдъчите яйца са по-калорични от яйцата на кокошките. Сто грама от малките яйчица съдържат сто и седемдесет калории. Те съдържат витамин А и В, желязо, калций, магнезий, натрий, сяра, фосфор, мед, хром.

Белтъкът на пъдпъдъчите яйца е богат на незаменими аминокиселини, а витамин А в тях е два пъти и половина повече, отколкото в яйцата на кокошката.

Редовната консумация на пъдпъдъчи яйца укрепва костите, нормализира работата на стомаха и черния дроб, както и на бъбреците, задстомашната жлеза и простатата, на сърцето и на други органи.

Можете да консумирате пъдпъдъчи яйца всеки ден, без да има вреда за организма ви. Дори децата с алергии понасят тези яйца прекрасно. Те подобряват апетита и премахват главоболието.

Особено полезни са тези яйца за възрастните хора – консумацията им намалява ставните болки, подобрява зрението и слуха. Бременните жени и кърмачките също имат полза от пъдпъдъчите яйца.

Ако пуснете пъдпъдъче яйце във вряща вода, то, за разлика от кокошето, няма да се спука. За рохко яйце се чака да ври две минути, а за твърдо сварено – пет.

Ако редовно консумирате пъдпъдъчи яйца, обмяната на веществата ви ще се подобри и имунитетът ви ще се възстанови. Те са и афродизиак и рязко повишават половата активност на мъжете.

При висока температура се препоръчва консумацията на пъдпъдъчи яйца с водка и захар. В сто милилитра водка се добавят пет пъдпъдъчи яйца и една супена лъжица захар. Всичко се смесва и се изпива вечерта. До сутринта ще сте с нормална температура.

Суровото яйце от пъдпъдък в съчетание с оцет намалява болката и възпалението при разтягане и травми, ревматизъм и артрит. Разбийте пет яйца с оцет и оставете за пет дни да се разтворят на пълно. Добавете сто грама масло и разбъркайте, докато сместа не стане като крем. С тази смес намажете болните места.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest