gotvach.bg»Статии»Диети»Пиенето на вода помага за отслабването

Пиенето на вода помага за отслабването

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Пиенето на вода помага за отслабването

Недостатъчната консумация на вода е една от основните пречки при отслабването. Здравето ни зависи от количеството изпита от нас вода. Ако организмът ви изгуби двадесет процента вода от теглото си, е възможен летален изход.

Кръвта ни се състои от 92 процента вода, а мозъкът – от 75 процента вода. Водата е основен участник на всички жизнени процеси, които се случват в тялото ви.

Водата изпълнява ролята на терморегулатор и разтворител на полезни вещества. Водата не само доставя на клетките хранителни вещества, но също така и кислород.

Освен това водата спомага за изхвърлянето на шлаки и токсини от организма. Ако не пиете достатъчно вода, за това ще ви информират пристъпите на запек, както и тъмният цвят на урината.

Пиенето на вода помага за отслабването

При недостиг на вода в организма всички вредни вещества започват да се просмукват в кръвта. При липса на достатъчно вода храната не може да се преработи в енергия.

През лятото обезводняването на организма може да се отрази много зле на тялото ви, особено ако сте на диета. Трябва всеки ден да пиете по литър и половина или два литра вода. Става въпрос за чиста вода, а не за газирани напитки и подсладени сокове.

Сладките газирани напитки не само че не доставят достатъчно вода на тялото ни, но и го дехидратират. Липсата на достатъчно вода в организма води до затлъстяване.

Тялото натрупва това, което му липсва. И тогава водата се отлага във вид на мастни клетки. Така организмът се презапасява с вода в случай на следващ период на липса на течности.

Недостигът на вода в организма предизвиква стрес, близък до стреса от глад. Така, като усеща липса на вода, тялото иска храна. Затова, дори да сме на диета, ако не пием достатъчно вода, не можем да се удържим да не хапнем нещо вкусно.

Когато тялото получава необходимата доза вода, необходимостта от натрупвания за запас отпада и мазнините се разграждат, като се превръщат от мастни клетки отново във вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest