gotvach.bg»Статии»Любопитно»Във Венецуела – сладолед с риба тон

Във Венецуела – сладолед с риба тон

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Във Венецуела – сладолед с риба тон
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

Най-голямо разнообразие от сладоледи на едно място може да се намери във Венецуела. Кафене Coromoto предлага на клиентите си 709 различни вида сладолед.

Сред най-екзотичните сладоледи, които предлага кафенето, са сладолед с риба тон. Сладоледите редовно попадат в Книгата на рекордите Гинес. Най-големият снежен човек от сладолед пък е правен в Москва.

Той тежал триста килограма и бил висок два метра. Китайски сладкари успели да влязат в Книгата на рекордите със сладолед, който бил само три метра широк, но тежал три тона. На върха на сладоледа, който представлявал планина, имало живи мечки.

През лятото на всеки три секунди в света се продава по един сладолед. В развитите страни се пада по около двадесет килограма консумация на човек годишно.

Във Венецуела – сладолед с риба тон

През последните години сладоледът вече не е само десерт. Той се сервира в някои страни и като гарнитура към основното ястие, което му придава изисканост.

За да бъде гарнитурата подходяща за ястията, сладоледите са с вкус на раци, скариди, кашкавал, синьо сирене, боб, [целина} и дори с вкус на кромид лук.

Най-много в света се купува сметанов сладолед, а на второ място след него се нарежда шоколадовият сладолед. Плодовите сладоледи са едва на трета позиция.

Най-популярният вкус на сладолед е ваниловият. По оценка на икономически експерти в света всяка година се произвежда сладолед на стойност единадесет милиарда долара.

В САЩ от 1984 година насам юли е много важен месец за любителите на сладоледи, защото това е официалният месец на сладоледа. Той се празнува много пищно.

Ето и някои вкусни рецепти за сладолед

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest