gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Идеалната чаша чай

Идеалната чаша чай

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Идеалната чаша чай
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
Виж ››

Вече е ясно как трябва да се приготви идеалната чаша с английски чай – чай с прясно мляко. Британски специалисти са направили изчисления и са създали формулата на идеалния чай.

Специалистите са определяли оптималното съотношение на компонентите и температурата, при която трябва да се консумира напитката, като правели експерименти с доброволци.

По време на експериментите били изпити почти триста чаши чай, което отнело над сто и осемдесет часа. В края на краищата била получена формулата на напитка с идеален вкус.

Според изводите на експертите едно чаено пакетче трябва да бъде залято с двеста милилитра вряла вода, която е с температура точно сто градуса по Целзий.

Идеалната чаша чай

Получената смес трябва да се остави за две минути и след това в нея да бъдат добавени десет милилитра прясно мляко, без значение с каква масленост е млякото.

След още шест минути температурата на напитката достига до оптималните за консумация шестдесет градуса по Целзий. Ако човек поради някаква причина не може да изпие чая в този момент, все още има запас от време.

Приемливата температура на чая – над четиридесет и пет градуса по Целзий – се запазва в продължение на седемнадесет минути и тридесет и седем секунди след приготвянето му.

Млякото трябва да се добавя към чая, за да омекоти естествената горчивина на тази напитка и да направи вкуса му по-приятен за тези, които ще го консумират.

Така приготвен, чаят с прясно мляко е напитка, която дарява с успокоение, а също така и с енергия, затова е особено подходящ за следобеда, когато всеки има нужда от енергийно зареждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest