gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ природни диуретици

Топ природни диуретици

Дияната е диуретик
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Ако задържането на вода ви е проблем, то включете в дневното си меню естествени природни диуретици. Те ще ви помогнат и да изгубите от теглото си чрез изхвърлянето на задържаните води в тялото.

Разбира се, има и медикаменти срещу задържането на течности, но защо да прибягвате до тях, когато имате богат набор от естествени храни, които ще свършат същата работа, без да ви причиняват нежелани реакции.

Диуретиците помагат при много проблеми, като оток, сърдечна недостатъчност и камъни в бъбреците. Те не само подпомагат процеса на загуба на тегло, но също така помага при детоксикация на организма. Когато приемате лекарства, под тяхно влияние може да лишите организма си от важни минерали, които също ще изхвърлите с урината. Природните диуретици, напротив - те ще доставят на организма допълнително количество минерали за компенсиране на потенциалните загуби.

Предлагаме ви няколко естествени храни с диуретично действие:

- Диня. Тя съдържа много вода. Освен това тя няма да ви дехидратира като лекарствата, а просто ще подпомогне извеждането на водата от организма ви.

- Домати. Те работят на същия принцип като дините. Високото съдържание на вода в тях, кара бъбреците да освобождават повече течности и това позволява на тялото да изхвърля вредните токсини бързо. Все пак, ако страдат от бъбречно заболяване като камъни в бъбреците, тогава трябва да избягвате домати.

Краставиците са естествен диуретик

- Краставици. Те имат също високо съдържание на вода, богати са на минерали като сяра и силиций. Тези минерали стимулират бъбреците да отделят пикочна киселина ефективно. Краставиците са полезни за хора, които страдат от подагра.

- Маруля. Зелената храна също така помага в процеса на уриниране. Минерали като желязо и магнезий, присъстващи в марули, са изключително полезни.

- Зелен чай. В традиционната китайска и индийска медицина, зеленият чай е бил използван като стимулант-диуретик. Високото ниво на кофеин в зеления чай притежава диуретични свойства.

- Червените боровинки. Сокът от червени боровинки е ефективен диуретик и може да помогне при телесни отоци. Той поддържа рН нивото на урината. Боровинките могат да лекуват инфекции на пикочните пътища при жените. Те са един от най-бързо действащите природни диуретици.

- Овес. Овесената каша е идеална храна за закуска, съдържа естествени съединения, наречени силициев двуокис, които изпълняват функцията на диуретик за човешкото тяло.

Аспержите също са диуретик

- Магданоз. Той притежава леко диуретично свойство, но помага при промиване на токсините от бъбреците. Магданозът е вкусен компонент в много ястия.

- Аспержи. Аминокиселината аспарагин, присъстваща в аспержите, е алкалоид, който може да стимулира бъбреците и подобрява процеса на кръвообращението.

- Копър. Тази подправка, чиято родина е Индия, е изключително ароматна. Някои хора я използват за пречистване на тялото.

- Цвекло. То е силен диуретик, който подобрява функциите на черния дроб и бъбреците. Препоръчваме да си правите сок от цвекло или витаминозна салата с цвекло.

- Брюкселско зеле. Помагат за стимулиране на бъбреците и панкреаса, за прочистването на клетките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest