gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Печените картофи подобряват съня

Печените картофи подобряват съня

Печените картофи подобряват съня
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
Виж ››

Ако имате чувството, че вечер трудно заспивате, обърнете внимание на храните, които сте приели през деня. За да се чувствате щастливи, да спите спокойно и да забравите за нервните състояния, лекарите съветват да обърнем особено внимание на дневната си диета.

Важно е да се консумират повече храни, богати на триптофан. Това е аминокиселината, която спомага образуването на серотонин, хормона на щастието.

Той се съдържа в пуешкото месо и в зърнените храни. Като антидепресанти на организма действат телешкото, овнешкото и пилешкото месо.

Консумирането на зърнени закуски се отразява изключително благоприятно на емоционалното състояние, твърдят специалисти по хранене. Ако искате да сте щастливи, не изключвайте млякото и млечните продукти от вашата трапеза.

Диетолозите препоръчват на привърженичките на популярната диета на Дюкан поне два дни в седмицата да включат въглехидрати в менюто си. В противен случай рискувате да изгубите настроението си, да бъдете умърлушени, а когато човек е в подобни депресивни състояние, приема повече храна.

В книгата си "Картофи вместо Прозак" известната европейска диетоложка Катрин де Мезон пък предлага друг начин да повишим серотонина в кръвта си. Тя съветва вечер да изядем по един печен, топъл картоф точно преди лягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest