gotvach.bg»Статии»Диети»Кога диетата е обречена на провал

Кога диетата е обречена на провал

Кога диетата е обречена на провал
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

4 опасни грешки

В момента, в който любимите ви джинси започнат да ви стягат, значи е време за диета. Някои хора успяват да възвърнат линията си и отново да изглеждат добре в прилепналите по тялото красиви дрехи. Други се опитват и успяват да променят хранителните си навици, но въпреки това теглото им не помръдва. Причината е, че тази промяна не е толкова съществена, колкото те си мислят.

Несъзнателно похапване

Заели сте се сериозно със спазването на диета и не си поръчвате десерт. Но не слагате в сметката няколкото хапки, които сте си боцнали от чинията с шоколадова торта на приятелката си. Също така и чашата чай и няколкото сладки, с които ви е почерпила съседката.

Водата е на последно място

Колко кафета изпивате по време на напрегнато служебно съвещание? Колко чаши вода изпивате на ден? Диетологът Агармал твърди, че недостатъчното пиене на вода е грешка, която хората допускат най-често. Погрешно е схващането, че поемането на много вода води до нейното задържане.

Пропускането на хранения

Специалистът по хранене д-р Пуджа Макхиджа твърди, че най-голямата грешка, която може да направите при решаването да отслабнете, е да започнете да гладувате. При пропускането на хранене нивото на кръвната захар спада и се засилва апетитът към сладки храни, от които се пълнее много повече, отколкото от едно домашно приготвено ядене. Пропускането на закуската е вредно и води до приемането на повече калории през деня. Обикновено хората, които са на диета, се хранят 2 пъти, 1 път или въобще. А те трябва да ядат малки количества 6 пъти на ден. Така ще засилят метаболизма си, тоест възможностите си за изгаряне на мазнините, посочва тя.

Поставянето на краткосрочни цели

Целта ви не трябва да е драстично отслабване, а постигане на здравословно тегло и неговото поддържане. Това изисква последователни промени в начина на живот. Спазвайте балансирана диета с храни от различни групи и същевременно правете физически упражнения и водете активен начин на живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest