gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сигналите, които изпраща нашият организъм

Сигналите, които изпраща нашият организъм

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Диета
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Организмът не получава достатъчно целулоза – един от сигналите за това е запекът. Той е признак за липсата на храни, богати на целулоза, които приемаме с храната.

При запек токсините от стомаха навлизат в организма и предизвикват различни здравословни проблеми, те могат да са лошо храносмилане, кожни обриви или по-сериозни проблеми като сърдечни или мозъчни.

Липсата на целулоза също така може да наруши хормоналния баланс и имунитета. Други сигнали – чести стомашни спазми, понижена енергия, проблеми с храносмилането, кожата, възпалителни процеси.

За да избегнем тези неприятни последствия от неправилно хранене, трябва да приемаме с храната повече зеленчуци, салати, плодове и зърна. Това са продукти с високо съдържание на целулоза и други хранителни вещества.

Плодове

Ако приемаме всекидневно около 35-40 грама целулоза, това не само ще се отрази добре на стомаха ни, но и ще понижи риска от развитие на диабет и сърдечни заболявания.

Ако организмът изпитва липса на витамин В, той може да ни даде сигнал – нацепване на ъгълчетата на устните. Недостигът на който и да е от витамините от група В, първо се забелязва на тъканите на лицето.

Често недостигът им е при хора, които прекалено често се хранят с преработена храна или полуфабрикати или използват много захар или алкохол. Други сигнали са анемия, ниско ниво на енергия, проблеми с кожата, тъмни кръгове под очите.

Хранене

Като начало, за да се избегнат подобни проблеми, трябва да се промени начинът на хранене и да се включат повече свежи продукти, богати на витамин В.

Високо е съдържанието на този витамин в бирената и обикновената мая, но ако страдате от кандидоза, трябва да се откажете от тези продукти. Добър източник на витамин В са пшеничните кълнове, корнфлейкс, зеленината, яйчения жълтък, сладките картофи, червеното месо, черният дроб и птиците.

Ако сте вегетарианци, за вас са подходящи специални добавки с този витамин. Преди да започнете да ги приемате обаче, най-добре първо се консултирайте с лекар. Той може да ви препоръча и други начини за борба с дефицита от витамини.

Трябва да сте много внимателни при смесването по собствена преценка на различни витамини. Прекаленото количество от някои от тях в организма, може да доведе до сериозни проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest