gotvach.bg»Статии»Диети»С диетата с грейпфрут се свалят 5 кила

С диетата с грейпфрут се свалят 5 кила

С диетата с грейпфрут се свалят 5 кила

Тези от вас, които се интересуват от диети, знаят, че грейпфрутът е идеалният плод за тази цел. Веществото нарингенин, което придава горчив вкус на грейпфрута, се използва в състава на лекарства за отслабване.

Преди време канадски учени установиха революционния ефект на веществото върху чернодробните клетки, като ги насърчава да изгарят мазнините след храна вместо да ги трупат в резерв.

Нарингенинът може да се използва за контролиране на теглото и дори да помага за балансирането на инсулиновите нива.

Съществуват много разновидности на диети с грейпфрути. Специално тази е популярна от десетилетия. В диетата е заложено схващането, че съчетан с храни, богати на белтъчини, грейпфрутът отключва изгарянето на мазнини. По този начин тази диета стимулира бързото отслабване.

Диетата с грейпфрути представлява нискокалоричен, беден на въглехидрати и богат на белтъчини хранителен режим. Повечето версии обещават сваляне на 4-5 кг в рамките на 12 дни.

След този период се препоръчва двудневна почивка преди да се премине още един курс – ако се цели още отслабване. Позволено е да се пие черно кафе и много вода.

Вижте примерно дневно меню:

- Закуска: 2 яйца, 2 парчета бекон, черно кафе, 1/2 грейпфрут и 200-250 мл сок от грейпфрут.

- Обяд: Салата с дресинг, месо без ограничения в консумацията, 1/2 грейпфрут и 200-250 мл сок от грейпфрут.

- Вечеря: Червени или зелени зеленчуци, но без зеленчуци, богати на нишесте като грах, бобови растения, царевица и сладки картофи, или салата, неограничено количество месо или риба, 1/2 грейпфрут или 200-250 мл сок от грейпфрут.

- Преди лягане: 250 мл обезмаслено прясно мляко.

Сокът от грейпфрут трябва да бъде неподсладен! Не са позволени никакви храни или напитки, които не са в писъка на диетата. Препоръчва се изпиването на поне 2 вода на ден.

Този хранителен режим е съставен така, че да гарантира 800-1000 калории на ден. Грейпфрутът съдържа важни нутриенти като витамин C и фибри и е беден на калории (66-84 калории на порция).

Ниският му гликемичен индекс, малкото калории и високото съдържание на фибри ще намалят нивата на инсулин в кръвта и ще помогнат на отслабващите да се чувстват сити по-дълго време с по-малко храна. Най-богати на полезни вещества са розовите грейпфрути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
47
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Величка Щърбанова
Бих пробвала! Обичам грейпфрут и не ми се струва сложна за приложение!
0
0
Биляна Владова
Тази диета е хубава за бързо сваляне на килограми, но след спирането и още по бързо се връщат същите тези килограми.
0
2