gotvach.bg»Статии»Диети»Какво ни пречи да отслабнем

Какво ни пречи да отслабнем

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Какво ни пречи да отслабнем

Има неща, които ни пречат да отслабнем, въпреки че изобщо не съдържат мазнини и въглехидрати. Те обаче методично се борят с усилията ни да станем стройни.

Това на първо място са големите красиви чинии. Ако чинията ви е голяма, вие без да искате, увеличавате порцията и не без удоволствие я изяждате докрай.

Оставете големите чинии за гости, а за себе си избирайте малки чинии и малки купички за супа. Ако не можете да се откажете от големите чинии, половината от чинията запълвайте със зеленчуци, една четвърт с картофи или пълнозърнеста филийка и една четвърт – с месо, риба или морски дарове.

Телевизорът ни пречи да отслабнем. Когато ядете и гледате телевизия, вие не усещате колко много изяждате. По този начин мозъкът не може да фиксира моментът на засищане и постоянно иска още.

Какво ни пречи да отслабнем

Това особено важи, ако гледате филми на ужасите, криминални сериали или неприятни новини – тогава мозъкът усеща, че сте под стрес, и иска да ви изкара от това състояние с някаква силна храна.

Ако все пак държите да гледате телевизия, докато се храните, отдайте се на предавания за природата и пътешествията – те са най-малко опасни в това отношение.

Не разглеждайте снимки на храна преди ядене, това разпалва апетита и вие сте в състояние да се натъпчете с какво ли не, докато във фантазията ви се сменят изображения на крехко месце със сос и нежен десерт с плодове и карамел.

Вместо да разглеждате такива снимки, почетете малко от любимата си книга или разгледайте собствения си албум от миналото лято – може би ще ви се иска това лято да изглеждате по-стройни.

Изхвърлете прекалено свободните домашни дрехи. Ако изядете вечерята си, докато сте с впити джинси или с вечерен тоалет, ще разберете колко е неправилно да се тъпчете като за последно.

Широките тениски, анцунзите и свободните рокли позволяват да се тъпчете, без да усетите притеснение. Носете дрехи, които не ви стягат, но и не висят отстрани, за да оставят място за увеличаване на габаритите ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest