Основни соеви продукти и тяхното приложение
Basic Soy Products and What they are Used forOsnovni proizvodi od soje i njihova primena
Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Основни соеви продукти и тяхното приложение

Основни соеви продукти и тяхното приложение

AdminAdmin
Администратор
95142k
Соеви Продукти
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Ползите от соята за организма са много. Разумното хранене задължително трябва да включва редовен прием на соя или соеви продукти. В текста предоставяме информация за всички соеви продукти на пазара и конкретните им приложения.

Мисо. Прави се от ферментацията на соята или на соевите зърна. То има солен вкус. Прилича на паста, използва се най-вече в азиатската кухня. Прибавено към ястията, мисото дава неповторим вкус и плътност на консистенцията им. Цветът му варира от светло жълто до тъмно оранжево.

Соево брашно. Произвежда се от цели соеви зърна. Добавя се към много и най-различни ястия.

Соеви ядки. Изпечени, соевите ядки могат да се консумират за леко хапване.

Соев сос. Извлича се от ферментиралите соеви зърна. Оставя се да ферментира в продължение на един до три месеца. Счита се, че соевият сос е една от най-важните съставки на азиатската кухня.

Соеви кълнове. Използват се най-вече в салати или за гарниране.

Соево олио. Също има широко приложение.

Соево мляко. Обичайно се използва най-вече в бебешките храни. Млякото е много хранително. Дава се най-вече на бебетата с непоносимост към лактозата. От сухо соево мляко се правят и много сладоледи.

Соя

Темпе. Представлява заместител на месото. Получава се след ферментация и топлинна обработка на соевите зърна. Използва се най-вече в индонезийската кухня. То е добра алтернатива на истинското месо, тъй като съдържа здравословно количество мазнини.

Тофу. Получава се от коагулацията на протеините в соята. Текстурата му е пореста. Тофуто се използва най-вече за приготвянето на някои сосове и маринати.

Юба. Това е продуктът, извлечен от каймака на соевото мляко, вследствие на загряването му. Продуктът е изключително богат на протеини.

Не забравяйте, че благодарение на соята и соевите продукти можете да набавите необходимите за тялото ви количества белтъчини. Освен това консумацията им е изключително здравословна, тъй като не съдържат мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest