gotvach.bg»Статии»Диети»Напитките пречат на отслабването

Напитките пречат на отслабването

Напитките пречат на отслабването
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Отслабването често се превръща във фикс идея, в жертва на която падат някои от предпочитаните храни. Има обаче и друга неприятна част от ограниченията – спирането на консумацията на някои от любимите напитки.

Какво трябва да знаем за различните питиета, които са част от ежедневието ни и към които в една или друга степен трябва да сме внимателни, ако искаме да поддържаме линията си фина?

Газираните напитки – специалистите в областта на храненето ще кажат, че газираните напитки са един от първите елементи на хранителния ни режим, от който трябва да се откажем, ако искаме да сме слаби.

Да, в някои случаи те водят до подуване на корема, но не в това се крие вредата им за фигурата. Далеч по-неприятното е, че безалкохолните напитки са източник на големи количества празни калории, които повишават броя на консумираните за деня калории неколкократно.

Водата – за водата почти няма защо да говорим. Освен, че е основа на живота, тя е и съществен елемент от всеки добре планиран хранителен режим, целящ понижаване на телесното тегло. Няколко глътки вода заменят няколкостотоин излишни калории.

Напитките пречат на отслабването

Плодовите сокове – по подобие на газираните напитки и плодовите сокове са източник на доста калории. На около 100 мл средно се падат по около 45 ккал. За да не се стига до приема на толкова напразни калории, но и да се извлекат в максимална степен ползите от плодовете, най-добре е да се избират напълно натурални продукти.

Горещ шоколад - в повечето заведения ще ви поднесат горещия шоколад със сметана и мляко, и точно толкова мазнини, колкото и в порция пържени картофки. За това пропуснете сметаната и млякото и ще си имате вкусна, топла напитка полезна за отслабване с не повече от 120 калории и 14 г мазнини.

Зелен чай - природен стимулатор на отслабването е именно зеленият чай. Консумирането на зелен чай осигурява здраво сърце и антивирусни агенти. Той играе ролята на регулатор на нивото на кръвната захар, подобрява метаболизма и многократно ускорява топенето на мазнините. Препоръчва се пиенето на зелен чай всекидневно по време на диета. Учените твърдят, че 5 чаши дневно е магическото число за отслабване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest