gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-полезните продукти

Най-полезните продукти

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Ябълки
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
Виж ››

За един от най-полезните продукти са признати ябълките. Затова съществува и поговорка в много страни, че ако изяждате една ябълка дневно, докторът няма да има работа.

Ако изяждате само една ябълка дневно, намалявате значително риска да се разболеете от Алцхаймер. Веществата, които се съдържат в ябълките, имат способността да забавят растежа на злокачествените клетки.

Рибата е на второ място в списъка на полезните продукти. Заменете три пъти седмично месото с риба и ще се радвате на здраво сърце. Затова японците и ескимосите, които наблягат на рибата, рядко страдат от болести на сърцето.

Рибата е полезна също така и за мозъка, както и за нервните клетки, тъй като спомага за по-бързата им регенерация. Рибата, както и ябълките, намалява риска от болест на Алцхаймер.

Чесънът е полезен, защото държи далече от организма ви бактериите и вирусите. Това се дължи на специални вещества, които се съдържат в етеричното масло на чесъна и във фитонцидите му.

Чесънът е незаменим при лечението на настинки. Той намалява риска от болести на стомаха и червата, подобрява храносмилането и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Печена Сьомга

Сред плодовете ягодите са едни от най-сериозните доставчици на витамин С. Ягодите съдържат много желязо и така повишават имунитета на организма.

Ягодите съдържат също така много цинк, който добре действа върху репродуктивното здраве. Морковите са много полезни не само защото подобряват зрението, а и защото се борят със злокачествените клетки.

Известно е също така, че бетакаротинът в морковите спомага за красотата на кожата. Той обаче се разтваря само в мазнина, затова поднасяйте морковите със зехтин или течна сметана, когато са настъргани в салата.

Лютите чушки са много полезни, тъй като подобряват обмяната на веществата. Сладките чушки също са полезни – лутеолинът, който се съдържа в червената чушка, предпазва от стареене и от сърдечни болести.

Соята е много важен за здравето продукт. Тя съдържа много лецитин и витамини от групата В, които засилват мисловните способности и укрепват имунната система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest