Подуване на стомаха и къркорене на червата
Nadutost stomaka i krčanje creva
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Подуване на стомаха и къркорене на червата

Подуване на стомаха и къркорене на червата

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Подуване на стомаха и къркорене на червата
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.
Виж ››

Подуването на стомаха и къркоренето на червата са често срещани проблеми, които предизвикват силен дискомфорт. Особено неприятен е този проблем, когато човек не може да си влезе в дрехите.

Причините за тези проблеми често са предизвикани от задържане на течности и от прекомерно образуване на газове. Много често причината е в препълнения стомах.

Преяждането, особено с продукти с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и мазнини може да предизвика прекомерно образуване на газове.

Подуването на стомаха може да се предизвика и от непоносимост към лактоза или глутен, възпаление на лигавицата на стомаха или наличието на гъбички.

Много жени се оплакват от подуване на корема преди цикъл. Понякога това подуване може да е симптом за болести на сърцето, бъбреците, черния дроб и яйчниците.

При непрестанна болка, повръщане и висока температура, които придружават подуването на корема и къркоренето на червата, а също така при оток на краката трябва да се потърси лекарска помощ.

Ако страдате от подут корем, намалете консумацията на сол. Ако обичате сол, използвайте само такава с намалено ниво на натрий. Не пийте газирани напитки.

Въздържайте се от тестени изделия в комбинация с плодове. Не прекалявайте с мазната храна, суровите зеленчуци и плодове и бобовите храни.

Веднъж седмично се хранете само с настъргани на ситното ренде ябълки и пийте минерална вода и неподсладен ментов чай. На следващия ден консумирайте зеленчукови супи и зеленчуци на пара.

При подуване на корема преди цикъл се препоръчва консумацията на продукти, богати на витамини В6 и Е и на магнезий и пълното отказване от кафе, захар и сол през тези дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest