Индийско орехче против разстройство
Nutmeg against diarrhea
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Индийско орехче против разстройство

Индийско орехче против разстройство

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Индийско орехче против разстройство
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Често причина за стомашните разстройства е неправилният начин на хранене. Понякога, при по-чувствителен стомах, това се случва и след дълго пътуване.

За да се преборите със стомашното разстройство, ще ви помогне черният пипер и индийското орехче. Глътнете шест зърна черен пипер и след това изпийте една чаша преварена вода.

За деца са необходими не повече от две зрънца. Не е необходимо да се дъвчат. Този метод е много удобен и бърз, не изисква варене на продукти, затова е направо незаменим при пътуване.

Индийското орехче има силно действие върху разстроения стомах. То е много силна подправка, затова трябва да се използва не повече от едно орехче дневно, и то при възрастни.

Индийско орехче против разстройство

За да помогне индийското орехче, трябва да се изяде в настърган вид. Стърже се на най-ситното ренде, между хапванията на орехчето се пие преварена вода.

За деца не се препоръчва изобщо консумацията на индийско орехче, както и за хора с лабилна нервна система – при тях тази подправка в голямо количество може да предизвика нервно разстройство и дори халюцинации.

При стомашно разстройство е полезно да се изяде един банан. Нарежете го на кръгчета и го изяжте, като преди това обилно го поръсите с настърганото индийско орехче.

Ако стомашното разстройство е възникнало заради нервен срив, ще помогне отвара от мента, лайка и невен. През лятото може да се добавят и листа от горски ягоди.

При разстройство трябва да се пият много течности, за да не се дехидратира организмът. Наблегнете на зеления чай и преварената вода, поне един ден не консумирайте никаква храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest