gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какво да направим с овесени трици

Какво да направим с овесени трици

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Овесени Ядки
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
Виж ››

Овесените трици са първата, най-груба фракция при смилането на зърната. Триците се състоят от обвивката на зърното и от несортирано овесено брашно.

Можете сами да си направите овесени трици, но за целта ще ви трябват истински овесени зърна. Трябва да го смелите възможно най-едро и така ще се получат триците.

Ако в резултат на смилането се получи и малко фино брашно, отделете го от общата маса. Овесените трици са много полезен продукт, но не са много популярни.

Овесените трици могат да се използват за много цели, те са идеално допълнение към диетата, тъй като създават чувството за засищане и спомагат за потискането на апетита.

От овесени трици можете да направите хляб. Използвайте триците вместо брашно и ако добавите само малко мляко, бакпулвер, 1 чаена лъжичка мазнина и щипка сол, ще получите вкусен хляб без брашно.

Можете да добавите овесените трици в обезмаслено кисело мляко или в обезмаслено прясно мляко. Така млякото става по-хранително и с него може да заместите цяло хранене.

Ако добавите обезмаслено топло мляко в овесените трици и малко ванилия, ще получите вкусна каша с желана от вас консистенция. Добавете стафиди и получавате великолепна здравословна закуска.

С помощта на овесени трици, които използвате вместо брашно, ще направите вкусни кексове, които са не по-малко приятни от обикновените, но са много по-здравословни.

Смесете овесени трици с подправки и използвайте като панировка за пилешко месо, което предварително е било натопено в разбито яйце. С помощта на овесени трици се приготвят вкусни бисквити.

Използвайте ги вместо брашно и пригответе палачинки от овесени трици. С помощта на овесени трици се приготвя вкусна здравословна пица. Овесените трици, добавени в каймата, правят кюфтетата по-вкусни и крехки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest