Как да съхраняваме сирене
Kako da sačuvamo sirКак хранить брынзу
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да съхраняваме сирене

Как да съхраняваме сирене

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Как да съхраняваме сирене
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

В хладилника сиренето се съхранява най-добре, опаковано във фолио или в оризова хартия, тъй като в обикновена хартия изсъхва.

Сиренето няма да изсъхне поне седмица, ако в чинията до него се сложи парченце захар и плътно се похлупи с друга чиния. Съхранявайте сиренето далече от камерата за дълбоко замразяване в хладилника.

Ако ви се налага да съхранявате сирене извън хладилника, това най-добре става, ако го увиете в кърпа, намокрена обилно със солена вода.

Ако сиренето е изсъхнало, можете отново да го направите меко и приятно на вкус, ако го оставите известно време накиснато в прясно мляко.

Как да съхраняваме сирене

Сиренето се съхранява дълго време, ако го поставите в дълбок съд и го покриете с мокра кърпа. Друг вариант на съхраняване на сирене е да го увиете с кърпа и да я поръсите отгоре със сол.

Сиренето се съхранява добре и в саламура. Колкото по-качествено е сиренето, толкова по-добре и по-дълго може да се съхрани.

Ако сиренето се троши, значи не е направено скоро и част от полезните му вещества са изгубени. Най-добре е да купувате сирене в саламура.

Ако не е в саламура, пригответе такава сами от слаб разтвор на сол във вода. Можете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия.

Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява много по-дълго.

Прекалено соленото сирене се накисва в топла вода или в прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Галя
Галя
30.09.2014 09:41
До колко време може да се съхранява сиренето в айрана?Млякото няма ли да вкисне?
0
0
Ели
Ели
13.08.2013 16:16
Сиренето се съхранява перфектно в по-гъстичък айран с повечко сол,колкото да не се обезсоли.
4
0