Видове френски сирена
Vrste francuskih sireva
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Видове френски сирена

Видове френски сирена

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Нарязани сирена

Във Франция се произвеждат около 400 вида различни сирена и всяко от тях е уникално по свой начин. Тази страна е единствената в света, която предлага такова богатство от сирена.

Те са произведени от краве, козе и овче мляко, както и от комбинацията им. Във Франция се произвежда прочутото сирене бри.

Френските сирена са с двойна и тройна масленост. Двойната масленост е 60 процента, а за тройна се смята маслеността над 70 процента.

Белетуал е меко сирене с тройна масленост, то се намазва на хляб. Фромаж дьо мосю Фромаж е сирене с двойна масленост, което се произвежда от почти сто години в Нормандия.

Меки сирена

Провансал също е сирене с тройна масленост, подправен с билки, чесън или зърна черен или бял пипер.

От комбинацията на сирената камамбер и бри се е появило вкусното сирене кабре, което е в правоъгълна форма. Фол амур е овално сирене, което по вкус напомня за бри.

Сен Бенуа е сирене, което се произвежда от обезмаслено краве мляко във вид на плосък диск. Готовото сирене е с цвят на слонова кост и много нежен вкус.

Сиренето Ливаро е с наситен пикантен вкус, кората му не се консумира. Пон Левек е едно от прочутите нормандски сирена. Неговата коричка също не се консумира.

Сиренето Банон се произвежда от козе мляко, то се продава, увито в листа от кестен, които са завързани с влакна от специална палма.

Рокфорът е кралят на всички сирена, както е известен във Франция. Това е най-известното синьо сирене в цял свят. Произвежда се от овче мляко в специални пещери в Южна Франция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest