Колко често е добре да се яде месо
Koliko često je dobro da se jede meso?Как часто полезно есть мясо?
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Колко често е добре да се яде месо

Колко често е добре да се яде месо

AdminAdmin
Дарт Вейдър
94942k
червено месо
Комплект ножове на стойка - 5 броя
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект ножове на стойка - 5 броя
55.00 лв.
Виж ››

Много от нас вярват, че вегетарианците имат изключително балансирана личност и живеят много по-здравословно от нас. Дали наистина е така?

Хората стават вегетарианци по различни причини. Някои от тях, обикновено представители на по-ранната възраст, избират този тип хранене поради морални причини.

Те смятат за неетично да се убиват животни с цел използването им за месо. Други групи от хора не ядат месо поради религиозни съображения. Малка част от нас стават вегетарианци по здравословни причини.

Факт е, че храната се отразява много на нашето здраве и правилната диета има огромно влияние върху него. Вегетарианското хранене обикновено се свързва с по-дълъг живот и намаляване на риска от така наречените болести на цивилизацията каквито са сърдечно-съдовите заболявания, диабет, високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и т.н.

Въпреки това, след подробно проучване в средиземноморските страни е установено, че нашето здраве не зависи само от това дали ядем храна от животински произход или не. Най-важното е колко често употребяваме този вид храна. Докторите препоръчват:

- достатъчно е веднъж седмично да ядете червено месо като говеждо, свинско, агнешко.

Отказване от месото

- можете да ядете бяло месо като пуешко, заешко или пилешко 2-3 пъти на седмица.

- млечните продукти трябва да присъстват всеки ден в менюто ви.

- добре е да ядете по 3 яйца всяка седмица.

- препоръчително е да ядете риба най-малко 3 пъти в седмицата, с която може да замените бялото месо.

Ако сте решили да ставате вегетарианец, трябва да се сдобиете с достатъчно знания преди това. Помнете, вашето тяло ще започне да изпитва липса към някои жизненоважни хранителни вещества като витамини и микроелементи. Поради тази причина трябва да прибегнете към допълнителен прием на мултивитамини и минерални комплекси.

Но здравословно ли е да ядем вегетарианска храна, ако с нея се налага да приемаме и шепа изкуствено създадени хапчета? Балансираната диета е най-правилният избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Pawleta
Pawleta
23.07.2015 14:59
Добре последно полезно ли е наистина да ядем месо?
0
1
xD
xD
26.08.2015 14:35
Естествено че е полезно. По една пържола 200-250 грама, няколко пъти седмично. Не всеки ден, по три пъти на ден пържоли
1
4
Годжи
Годжи
28.06.2015 14:08
за богатите политици, бизнестарикати, патрони, и тем подобни е полезно да ядат всеки ден по килограм месо. А за бедните работници които пълнят гушите на патрона, е вредно да ядат често месо, на тях им е достатъчно ппо 100 гр на седмица
2
1
Тенчо
Тенчо
13.03.2015 15:02
Като веган, който е ужасно много запознат с храненето, смея да твърдя, че тази статия куца на много нива:
1. Млечните продукти НЕ трябва да се консумират, освен от бебета до 3 годишна възраст. Доказано е, че млечните продукти са изключително вредни.
2. 3 яйца на седмица са точно 3 пъти над допостимата седмична доза според СЗО
3. В месото няма почти никакви витамини и изключването му не означава, че трябва да се приемат "шепа хапчета". До колкото съм запознат, а и повечето хора знаят, че витамините и минералите се намират в плодовете и зеленчуците. В месото има главно наситени мазнини, холестрол и кортизол - хормона на стреса.
Балансираната диета е най-правилният избор, ако искате на 35 да започнете с хапчетата за кръвно, на 45 - с хапчетата за диабет :)
8
13
Нина
Нина
06.04.2016 17:34
Аз съм на 50,здрава съм и изглеждам добре-ям много месо.Вие не подкрепяте с нищо идеята за веганство,освен с думите ,,доказано вредно,, , което не означава нищо,защото е доказано от противници на месоядството .Организма на човек сам показва ,кое е вредно и кое полезно-сам си иска храната.Хората трябва да се хранят с това ,което им е вкусно и им се иска-така ще са здрави.
9
4
Максим Китов
Максим Китов
13.03.2014 10:23
Доказано е,че растенията също са живи организли с емоции!!!Затова е най-добре да се зареждаме със животворната слънчева енергия...
4
6
Ихо
Ихо
24.10.2014 13:00
Аха... това са така наречените "Слънцеяди". Папкат си слънчице и си питат .... Но когато е облачно какво става? Огладняват яко и отиват до кебапчийницата за половинка с две, с много лук и шарена сол :):):) И като се намухат юнашки, пак започват да проповядват колко е полезно и здравословно да се храним с животворна слънчева енергия :)
6
3
Ивка
Ивка
24.11.2013 20:37
Алоу, вегетарианците!!1 Много сте се озлобили от тея треволяци! Идете се наяжте с мръвчица, че да се успокоите!
12
7
Ани Красимирова
Ани Красимирова
24.11.2013 19:59
На 37 години съм.Обожавам месо.Не готвено.Месо,което е печено,задушено...пържоли,луканка,кюфтета,...Може да се каже че ям всеки ден.Не ям хляб от 20 години.На лекар съм стъпвала единствено,когато бях бременна преди 17 години.Понякога имам кариеси,ако това се брои за ходене на лекар.Дори от грип рядко съм се разболявала през живота си...
10
7
LORD
LORD
12.11.2013 10:02
ще ме извинявате но не можете да ме убедите че за тялото е по-добре да не приема чисто бяло месо.. пък и червено да бъде месото изгражда тъканите и и влакната в тялото както никоя друга манджа.
6
4
Maneff
Maneff
08.11.2013 17:42
ядосана може да си много ядосана, ама човека не е тревопасно, а всеядно - прави си изводите.
4
3
Иво
Иво
20.09.2013 09:14
Като гледам коментират предимно вегани. Е по злобни и лицемерни хора от вас не съм срещал(дали пък не се дължи на минаването ви на само растителна храна)? Не знам дали пръщите от здраве но със сигурност пръщите от отрицателна енергия която блика от вас с голяма сила. Приемете факта, че всеядните хората също сме здрави и щастливи(за веганите които не знаят или са забравили тази дума имаа тълковен речник)
7
5
Гьоков
Гьоков
12.08.2013 07:06
Мръвката в корема здравето отнема !
4
9