Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави украса за торта

Как се прави украса за торта

AdminAdmin
Администратор
95142k
Как се прави украса за торта

Има много начини да се украси една торта. Могат да се използват различни плодове, целувки, шоколадови пръчици, смлени или цели парчета ядки, бисквити, бишкоти, украса от карамел и така нататък.

Всичко зависи от вашата фантазия. Но все пак, ако се нуждаете от мъничко вдъхновение, тук можем да ви предложим една лесна за изпълнение идея.

Украса за торта с бисквити

След като сте приготвили тортата можете да направите глазура от разбити на сняг белтъци със захар. За целта разбийте на сняг 3 белтъка с 3 кафени чашки захар.

Използвайте миксер, при това на най-високите обороти. След около 5 минути вече ще имате гъст крем с който можете да намажете цялата торта. Сега тя е снежно бяло платно, върху което можете да проявите вашето творчество.

Набавете си една кутия кръгли шоколадови бисквити и пакетче разноцветни захарни пръчици. Внимателно, като използвате остър нож, разрежете кръглите бисквити, така че да се разполовят във формата на два еднакви полукръга. Тези полукръгове ще използваме за да сглобим фигурки във формата на цвете върху бялата глазура на тортата.

Можете да разположите тези „цветя“ по краищата на тортата, а празното място в средата да използвате, за да „напишете“ върху него някакво послание с помощта на цветните захарни пръчици. Друг вариант е просто да посипете разноцветните пръчици, така че да получите красив разноцветен ефект.

Време е да приготвим и бисквитените цветя. Поставете щипка разноцветни пръчици на мястото, където искате да се появи цветчето. Те ще играят ролята на тичинките. Около тях трябва да наредите листата на цветето.

Вземете шест парчета от разполовените бисквити и ги подредете във формата на цветче. Можете да използвате и повече от шест половинки, това зависи единствено от вашия вкус.

По същия начин подредете и останалите бисквити, докато по краищата на вашата торта не „разцъфнат“ всички шоколадови цветчета. Украсете допълнително с разноцветните пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Иси
Иси
30.01.2016 22:14
Аз ги украсявам със сметана правя цветя,листенца,поръсвам шоколадови пръчици,заливам с шоколад,понякога слагам и плодове...
0
0
Веселина Константинова
Тортата може да се украси с плодове, полети с желатин или фигури и цветя направени от захарна маса.
0
0