gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим домашен пай

Как да си направим домашен пай

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Как да си направим домашен пай
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Домашният пай е един от най-предпочитаните десерти. Той може да бъде приготвен по най-различни начини, но тук ние ще ви предложим една чудесна рецепта за вкусен плодов пай, която можете лесно да приготвите вкъщи.

Домашен пай от тиква

За блата: 800 г брашно, 250 г масло, 3 яйца, 1/2 ч.ч. захар, 6 с.л. прясно мляко, 1 прахче ванилия, 1 ч.л. бакпулвер.

За плънката: 150 г масло, 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. смлени орехи, 1 с.л. канела, 500 г настъргана тиква, пудра захар.

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват заедно със захарта и се добавя ванилията. Към тях се прибавят прясното мляко и маслото, което обаче предварително сме поставили на топличко, за да се размекне. След като разбъркаме добре, започваме да изсипваме и брашното, в което сме сложили лъжичка бакпулвер.

Накрая замесваме с ръце до получаването на меко тесто. Разделяме го на две части, като едната част е по-голяма, а другата – по-малка. Голямата част се разточва на тънка кора, която трябва да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече паят.

След това тавата се намаслява и се посърва с брашното. В нея се поставя разточената кора, като краищата й трябва да стърчат извън стените на тавата.

Следва да приготвим плънката. Тя се прави като към настърганата тиква се добави маслото, което преди това сме разтопили. /Не го слагайте горещо, изчакайте да изстине./ След това прибавете и останалите продукти – захарта, канелата и смлените орехи. Сместа се разбърква добре и се нанася върху разточената кора на равномерен слой.

След това, по-малката част от заделеното тесто също се разточва и нарязва на тънки лентички. Те трябва да се наредят върху плънката във вид на решетка, като разстоянието между лентичките трябва да бъде 1-2 см.

Подгъваме навътре стърчащите краища на долната кора и печем пая в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като паят се изпече, поръсваме го с пудра захар и го поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest