gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Bкусни предястия с кашкавал

Bкусни предястия с кашкавал

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95042k
Кашкавал
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.
Виж ››

Кашкавалът е много популярен като като вкусен и хранителен продукт и готвачите често го включват в състава на редица ястия. А щом стане дума за приготвянето на сандвичи и предястия и гарнитури, кашкавалът е наистина незаменим. Тук ще ви предложим две интересни рецепти за вкусни предястия с този невероятен млечен продукт.

Предястие с кашкавал

Необходими продукти: 3 бр. яйца, 200 гр. масло, 200 мл. краве прясно мляко, брашно тип 500, 100 гр. 200 гр. кашкавал, 100 гр. шунка, 1 ч.л. сол.

Начин на приготвяне:

Замесете тесто от брашното, маслото и солта, като добавите една чаша вода. Оставете го за няколко часа в хладилника, а след това го разстелете по дъното на тавичката, в която ще се пече. Разбъркайте яйцата с млякото и добавете настъргания кашкавал и шунката, която преди това сте нарязали на ситно. Добавете лъжичка брашно и отново разбъркайте добре. Тази смес се изсипва върху тестото и се пече в умерена фурна. След това го нарежете и го поднесете докато е още топло.

Вкусно предястие от кашкавал

Необходими продукти: майонеза, 200-300гр. кашкавал, 150гр. сирене, парче пресен колбас, кисели краставички, маслини.

Пържоли с кашкавал и домати

Начин на приготвяне:

Заврете вода в тенджерата. Кашкавалът завийте в марля и го пуснете във врящата вода да поври около десетина минути. След това го извадете, развийте марлята и разточете още горещият кашкавал. Дебелината на кората трябва да бъде около 10 мм. Върху тази кора започнете да ръсите последователно първо сиренето, после парчето пресен колбас, което обаче предварително сте нарязали на ситни парченца.

След това добавете и ситно нарязаните кисели краставички . Маслините почистете от костилките и също нарежете на съвсем дребни парченца. Накрая залейте плънката с майонезата, като внимавате да бъде разпределена равномерно върху всички продукти. Завийте внимателно рулото и го оставете в хладилника за да се охлади. Поднесете го нарязано на тънки филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest