Gotvach.bg»Статии»Диети»Течна диета

Течна диета

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Течна диета

Течната диета е доста необичайна, но много ефективна. Тя се базира върху използването само на течности през времето, когато сте на диета.

Тъй като дългото хранене с течности ще накара стомаха ви да стане мързелив, ще трябва да се захранвате постепенно с твърда храна. Тази диета не трябва да се спазва повече от една седмица.

Диетата допуска консумацията на бульони, сокове, отвари, млечни продукти. С течна диета можете да свалите по килограм на ден – за седмица ще сте свалили 4-5 килограма.

Ако съчетавате различни видове течности, ще заредите организма си с полезни вещества по време на диетата. Течната диета не само ще ви втали, но и ще изчисти организма ви от токсини и шлаки.

При спазването на тази диета са прибягва до специална точкова система. Всяка чаша течност се равнява на определено количество точки. На ден трябва да консумирате течности за не повече от сто и тридесет точки.

Една чаша отвара от овесени ядки се равнява на пет точки. Отварата от овесени ядки се прави, като половин чаша овесени ядки се варят в един литър вода и се прецеждат.

Прясно изцеденият зеленчуков сок, разреден наполовина с вода, носи десет точки. Зеленчуковият бульон без сол се равнява на пет точки.

Месният бульон от постно месо се равнява на двадесет точки, а компотът от сушени плодове без добавяне на захар се равнява на пет точки.

Сокът от плодове, наполовина разреден с вода, се равнява на двадесет точки, на толкова е равна и една чаша нискомаслено прясно мляко. Чаша айрян е равна на десет точки.

Най-добре е ако можете през деня да консумирате по една чаша от всички продукти от списъка. Препоръчително е за закуска да изпиете отварата от овесена каша, а преди лягане да изпиете чаша айрян.

Освен това можете да пиете колкото искате вода и две чаши кафе без захар на ден. Пийте течностита на малки глътки. След като приключи диетата, два дни съчетавайте нормална храна с течна.

Добре сдъвквайте храната, тъй като стомахът ви ще е отвикнал от твърдата храна. След спазване на течната диета поне един месец се въздържайте от мазна храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest