gotvach.bg»Статии»Диети»От какво се пълнее

От какво се пълнее

ValentinaValentina
Новак
1325
От какво се пълнее

Храната

Когато ядем храни с много високо съдържание на мазнини, получаваме много калории. така напълняваме, което може да създаде сериозни здравословни проблеми. Можем да избираме обезмаслено мляко и нискомаслено сирене вместо пълномаслено мляко и сирене. Да използваме по-малко масло и маргарин, фъстъчено масло. Да ограничим тестените изделия, пържените картофи, шоколада и особено течния шоколад, бисквити и сладкиши. Важно е да проследяваме на етикетите показателите за мазнини и въглехидрати. Не се опитвайте да ядете по-малко, а по-правилно и здравословно. Избягвайте захар, безалкохолни газирани напитки, както и плодови сокове, освен ако не са прясно изцедени фрешове. Яжте редовно риба. Ако спазвате някаква диета, тя не трябва да е прекалено рестриктивна.

Навиците

Хранителни навици се развиват в продължение на много години, формирани още в детството. С годините все по-трудно се променят. Често те водят до яденето на твърде много калории. Не сядайте пред телевизора винаги със сладки или мазни храни. Опитайте с плод.

Емоциите

От какво се пълнее

Преяждането може да е резултат от емоциите в стресови ситуации, след труден ден, когато сме уморени или отегчени. Често сме напрегнати в ежедневието си. Въпреки че стресът сам по себе си не означава напълняване, той влияе върху режима ни на хранене и така също си създаваме проблеми с наднормено тегло. Не замествайте лошото настроение или нервността с храна. Намерете позитивни средства, за да се справяте.

Липсата на физическа активност

Хората, които водят физически активен начин на живот, са по-малко склонни да наддават на тегло от тези, които прекарват по-голямата част от деня си седнали пред компютър или телевизор. Редовна физическа активност помага да запазим теглото си в дългосрочен план. Помага и да се справим със стреса.

Ако забележите последователно увеличение на теглото си, опитайте се да го стабилизирате, преди да стане сериозен проблем. Започнете с намаляване на количеството на мазнините в храненето си и включете 20-30 минути физическа дейност на ден.

Постигането на желания резултат може да промени живота ви. Балансираният хранителен режим, съчетана с физическа активност е ключът към успеха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
рррр
рррр
27.09.2013 21:42
Едно време си ядяхме всичко и нямаше толкова дебели хора, а сега всичко живо е на диета и резултат няма.Всичко е в лошата храна, която консумираме- Месо с хормони и антибиотици, зеленчуци с изкуствени торове, пестициди и незнам си какви субстанции.
15
0