Съвети за съхраняване на маслини
Tips for storing olives
Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за съхраняване на маслини

Съвети за съхраняване на маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641646k
Мариновани Маслини
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
9.90 лв.
Виж ››

Ако се чудите как да запазите маслините вкусни и ароматни за по-дълго време, вижте някои малки хитринки, които ще ви помогнат.

За половин килограм маслини сместа е следната: 1 ч.л. розмарин или мащерка, 2 с.л. ябълков оцет, 2-3 дафинови листа, 1-2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки, настъргана кора от 1 лимон, 1 средна глава кромид, 4-5 с.л. зехтин.

Сложете всички продукти без оцета и зехтина в подходящ съд. Може да е буркан с винтова капачка или купа. Нарежете лука на кръгчета, чесъна на ситно и го поставете на дъното. Смесете оцета и зехтина и ги разбийте в затворена бутилка.

Сложете подправките на маслините и ги залейте със сместа от зехтин и оцет. Ако е необходимо добавете още зехтин, така че да покриете маслините. Съхранявайте ги в хладилник.

Ако искате да съхраните по-малко количество маслини подходяща е следната марината: 1 с.л. сух босилек, 2 с.л. ябълков оцет, 4 с.л. зехтин. Сложете сместа в буркан с винт, разтърсете енергично, за да се смесят добре съставките. Отново съхранявайте в хладилник и дръжте маслините в маринатата, докато не ги изядете напълно. Може да ги съхранявате и само в зехтин.

Според една гръцка рецепта първо се накисват във винен оцет за един ден и след това се прехвърлят в буркан със зехтин. Имайте предвид, че така ще станат малко по-кисели, ако сте почитатели на този вкус, това е вашият начин за съхранение на маслините.

Маслини

Ако харесвате лютото, то вижте следната рецепта за пикантни маслини в марината.

Маслини около 700 г, 500 мл зехтин, 80 мл балсамов оцет, 5 сушени люти чушки, 1 лимон и 4 скилидки чесън.

Вземете голям буркан от 1.25 л и го залейте с гореща вода. Поставете маслините. Обелете чесъна и разполовете скилидките, отрежете кората на лимона и я разделете на три тесни ивици. В малка тенджерка загрейте зехтинът, оцетът, чушките и чесъна, лимоновите кори.

Залейте маслините с тази гореща смес, така че те да са напълно покрити. Оставете 1 см разстояние между маслините и капачката. Затворете херметически буркана, консумирайте след 3 дни. В този вид те могат да се съхраняват 3 седмици в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
46
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Олга
Олга
23.01.2015 10:25
Най- лесният начин:залейте маслините с растителна мазнина по ваш избор. Аз използвам олио което след това слагам в салатите.по същия начин съхранявам и сирене.Представете си само как ухае салатата.
7
0